FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oprezno trgovanje na europskim burzama

Autor: neba
LONDON, 9. studenog 2010. (Hina/Reuters) - Na europskim se burzama jutros trguje oprezno, kao i jučer, jer su ulagači suzdržani nakon što su cijene dionica dosegnule najviše razine u posljednje dvije godine, ali i zbog zabrinjavajuće financijske situacije u nekoliko članica eurozone, što je pritisnulo tečaj eura.

FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica ojačao je do 9,30 sati 0,1 posto, na 1.112 bodova, nakon što je jučer oslabio 0,1 posto.

Londonski FTSE, frankfurtski DAX i pariški CAC indeks kretali su se u 9,30 sati u rasponu od minus 0,1 do plus 0,1 posto.

Premda nevelik, jučerašnji pad cijena dionica na Wall Streetu, kao i jutros na azijskim burzama, navodi europske ulagače na oprez.

Da bi cijene dionica nastavile dalje rasti s najviših razina u dvije godine potrebne su, kažu analitičari, nove poticajne vijesti.

No, takvih zasad nema, a ulagače ponovno počinje zabrinjavati financijska situacija u nekoliko prezaduženih članica eurozone, kao što su Irska, Grčka i Portugal, zbog čega je euro posljednjih dana pod snažnim pritiskom.

Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks jutros oslabio 0,4 posto, na 9.694 boda.

(Hina) xneba ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙