FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blagi pad cijena europskih dionica

Autor: neba
LONDON, 26. listopada 2010. (Hina/Reuters) - Na europskim su burzama cijene dionica jutros blago pale, zbog slabijih nego što se očekivalo poslovnih rezultata nekoliko kompanija, ali i njihovih procjena za četvrto tromjesečje.

FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica oslabio je do 9,30 sati 0,1 posto, na 1.091 bod, nakon što je jučer osvojio 0,3 posto.

Pariški CAC i londonski FTSE indeks oslabili su do 9,30 sati 0,2 posto, dok je frankfurtski DAX stagnirao na jučerašnjim razinama.

UBS je jutros objavio da je do točke preokreta u poslovanju došao ranije nego što se očekivalo, no njegov odjel investicijskog bankarstva ostvario je u proteklom kvartalu gubitak. Cijena dionice najveće švicarske banke pala je 4,1 posto.

Najveći svjetski proizvođač čelika ArcelorMittal najavio je, pak, slabije rezultate u četvrtom tromjesečju, zbog pada potražnje za čelikom u svijetu, te nižih cijena i viših troškova za sirovine.

Cijena dionice ArcelorMittala pala je 4,3 posto, dok su dionice rudarskih kompanija BHP Billitona, Anglo Americana i Xstrate pojeftinile između 0,6 i 0,9 posto.

Američki proizvođač čipova Texas Instruments također je razočarao upozorenjem da će mu u posljednjem kvartalu ove godine rezultati biti slabiji nego što je prije procjenjivao zbog slabljenja potražnje za poluvodičima.

Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks jutros oslabio 0,3 posto, na 9.377 bodova.

(Hina) xneba ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙