FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zadarski Turisthotel s dobiti višom za 20 posto

Autor: tmis
ZAGREB, 29. listopada 2010. (Hina) - Zadarska turističko-ugostiteljska tvrtka Turisthotel prvih je devet mjeseci i treće tromjesečje ove godine poslovala s dobiti višom od po 20 posto, pokazuju podaci iz financijskog izvješća te tvrtke na Zagrebačkoj burzi.

U prvih devet mjeseci ove godine dobit Turisthotela iznosila je 41,8 milijuna kuna, što je 20,8 posto viša dobit nego u istom razdoblju prošle godine, dok je u trećem tromjesečju ove godine dobit te tvrtke bila 46,8 milijuna kuna ili 22,5 posto viša nego u istom lanjskom tromjesečju.

Ukupni prihodi te tvrtke u devet mjeseci ove godine povećani su u odnosu na lani za 2,6 posto, na 147,4 milijuna kuna, uz istodobno smanjenje ukupnih rashoda za 3,5 posto, na 98 milijuna kuna.

Slično je bilo i u trećem tromjesečju ove godine - ukupni prihodi su povećani za gotovo 10 milijuna kuna ili za 11,2 posto, na 97,3 milijuna kuna, a ukupni rashodi smanjeni za gotovo 3 milijuna kuna ili za 6,4 posto, na 42,1 milijun kuna.

Iz Turisthotela u popratnom komentaru ističu da su ove godine u devet mjeseci imali 620.029 turističkih noćenja ili 0,3 posto više nego lani, te da su u strukturi noćenja strani gosti zastupljeni sa 96 posto.

Napominju i da u prva tri kvartala ove godine nisu imali znatnijih investicija, osim što su ukupno uložili 2,6 milijuna kuna u građevinske radove i nabavu opreme odnosno u rekonstrukciju dijela manjih ugostiteljskih objekata.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙