FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Petrokemija: gubitak 126,7 milijuna kuna

Autor: tper
ZAGREB, 29. listopada 2010. (Hina) - Kutinska Petrokemija u prvih je devet mjeseci ove godine ostvarila gubitak od 126,7 milijuna kuna, što je 16,9 posto manji gubitak u odnosu na isto razdoblje lani, izvijestili su iz te tvrtke.

Gubitak je rezultat niske razine prihoda od prodaje, odnosno nemogućnosti pokrivanja ukupne mase fiksnih troškova u nastalim uvjetima količinskog ostvarenja prodaje i niskih prodajnih cijena, kazao je predsjednik Uprave tvrtke Josip Jagušt na današnjoj sjednici Nadzornog odbora.

Jagušt je istaknuo da ostvareni ukupni prihodi Petrokemije u navedenom razdoblju iznose 1,53 milijardi kuna, što je porast od 7,89 posto.

U prvih devet mjeseci tvrtka je u odnosu na isto razdoblje lani povećala proizvodnju za 34,9 posto (876.000 tona gnojiva), prodaju za 18,7 posto (854.000 tona gnojiva), te smanjila troškove osoblja za 20,2 posto, ali sve to nije moglo nadoknaditi rast cijena sirovina, posebno plina, i spriječiti iskazivanje gubitka, rečeno je.

Jagušt je zaključio kako suštinsko pitanje za poslovanje Petrokemije, a to je cijena plina, i dalje stoji otvoreno, te kako se ubrzo nastavljaju pregovori s Inom na tu temu.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙