FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

LRH u devet mjeseci s manjom dobiti, a u trećem tromjesečju s većom

Autor: tmis
ZAGREB, 29. listopada 2010. (Hina) - Opatijska hotelska kompanija Liburnia Riviera Hoteli (LRH) prvih je devet mjeseci ove godine završila s dobiti od 20,2 milijuna kuna, što je za oko 4 milijuna kuna ili 16,1 posto manja dobit nego u istom lanjskom razdoblju, dok je samo u trećem tromjesečju ove godine dobit iznosila 35,6 milijuna kuna i viša je za 5,3 posto nego u istom tromjesečju prošle godine.

Financijsko izvješće LRH na Zagrebačkoj burzi pokazuje da je ta tvrtka u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila 172,9 milijuna kuna ukupnih prihoda, što je 1,8 posto manje nego u istom razdoblju lani, dok su ukupni rashodi od 152,6 milijuna kuna viši za 0,3 posto.

U trećem tromjesečju ukupni prihodi od 96,9 milijuna kuna viši su 2,6 posto nego oni u istom lanjskom tromjesečju, dok su ukupni rashodi od 61,2 milijuna kuna viši 1,1 posto.

Iz LRH-a u komentaru uz izvješće ističu da je u njihovim objektima u devet mjeseci ove godine ostvareno 558,8 tisuća noćenja, pri čemu ne navode usporedbu s prošlom godinom nego samo da su 89,6 posto ukupnih noćenja ostvarili strani turisti.

Napominju i da je time udjel LRH u ukupnim noćenjima Opatijske rivijere 47,6 posto, a u Primorsko-goranskoj županiji 7,5 posto.

Likvidnost tvrtke je kažu zadovoljavajuća i tvrtka uredno podmiruje svoje obveze.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙