FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radnici čepinske uljare neće sutra prosvjedovati u Zagrebu

Autor: ivuc
OSIJEK, 27. listopada 2010. (Hina) - Radnici IPK Tvornice ulja Čepin neće sutra prosvjedovati u Zagrebu, kao što su nedavno najavili, jer imaju najave da će nadležne institucije donijeti potrebne odluke za rješavanje problema u tom poduzeću, izvijestilo je danas županijsko povjereništvo Sindikata PPDIV-a.

Poslovne banke blokirale su račune tvrtke zbog nepodmirenih kreditnih obveza od 52 milijuna kuna, a ovrha nad dionicama Uljare, zbog dugova koje vlasnik poduzeća IPK dd ima prema nekadašnjoj tvrtki iz toga sustava IPK Tvornici stočne hrane, zaustavila je mogućnost privatizacije.

PPDIV je prvobitni datum prosvjeda s 18. odgodio za 28. listopada, jer su na nedavnom sastanku s ministrom poljoprivrede Petrom Čobankovićem i predstavnicima Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) dobili obećanja da će u iduća dva tjedna HFP i Vlada donijeti sve potrebne odluke s ciljem stvaranja preduvjeta i otklanjanja prepreka za nesmetanu privatizaciju i daljnje poslovanje Uljare, a time i redovitu isplatu plaća.

Županijski povjerenik PPDIV-a Šimo Orešković kaže kako sindikat ima saznanja da je HFP Vladi uputio prijedlog rješenja problema dokapitalizacije IPK dd, čime bi se skinula ovrha i otvorio put početku privatizacije tvrtke. Dodao je kako očekuju da bi Vlada već sutra mogla raspravljati o prijedlogu toga rješenja, pa da stoga nema razloga za sutrašnji prosvjed u Zagrebu.

(Hina) xivuc yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙