FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brzojav sućuti ministra Bože Biškupića povodom smrti akademika A. Flakera

Autor: dber
ZAGREB, 25. listopada 2010. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupić uputio je danas, u ime ministarstva i u svoje osobno ime, sućut obitelji akademika Aleksandra Flakera povodom smrti tog istaknutog hrvatskog znanstvenika.

"Pamtit ćemo ga po dugogodišnjem predanom znanstvenom radu iz područja ruske i hrvatske književnosti, komparativne književnosti i teorije književnosti te posebno kao člana predsjedništva, od samih početaka, uglednog časopisa Umjetnost riječi", stoji u brzojavu sućuti ministra Biškupića koji je također naglasio da je akademik Flaker svojim pedagoškim radom zadužio brojne generacije studenata, kako na Odsjeku za ruski jezik i književnost Filozofskog fakultetu u Zagrebu, tako i na mnogih sveučilištima u Europi na kojima je predavao.

"Njegova djela, poput monografije 'Proza u trapericama' ili 'Poetike osporavanja' koja se smatra jednom od najboljih slavenskih knjiga o avangardi, ostaju nam trajna ostavština ovog kreativnog znanstvenika čijim će odlaskom hrvatska kultura izgubiti još jednu veliku znanstvenu i kulturnu osobnost", naveo je u sućuti ministar Biškupić.

(Hina) pp/xbdj yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙