FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karzai priznao "transparentne" gotovinske donacije iz Irana

Autor: rtom
KABUL, 25. listopada 2010. (Hina/AFP) - Afganistanski predsjednik Hamid Karzai priznao je u ponedjeljak da je Kabul primao "vreće s novcem" iz Irana no ustvrdio je da je ta pomoć bila službena i "transparentna", dok američki dnevni list tvrdi da Teheran time kupuje svoj utjecaj u Afganistanu.

"Iranska vlada pomaže nam jednom ili dvaput godišnje svotom od 500.000, 600.000 ili 700.000 eura u svakom navratu", rekao je Karzai na konferenciji za novinare.

"To je službena pomoć", rekao je Karzai te istaknuo kako je "sve transparentno" i potvrdio da je novac doista "stizao u vrećama".

Američki dnevnik The New York Times objavio je da je Umar Daudzai, predstojnik ureda afganistanskog predsjednika, primio milijune dolara.

Taj novac uplaćuje se na tajne račune s kojih Karzai i Dauzdai plaćaju zastupnike, plemenske i čak talibanske vođe kako bi time kupili njihovu lojalnost, navodi list.

Iran svojim utjecajem želi stvoriti razdor između Afganistanaca i njihovih američkih i zapadnih saveznika, tvrdi NYT pozivajući se na afganistanske i zapadne dužnosnike.

(Hina) xrt ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙