FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Zagrebačkom velesajmu zatvorena Ambienta

Autor: tper
ZAGREB, 17. listopada 2010. (Hina) - Na Zagrebačkom velesajmu (ZV) večeras je zatvoren 37. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije - Ambienta, na kojem se od 13. listopada predstavilo 456 izlagača iz Hrvatske i 22 zemlje.

Od ukupno 456 izlagača koji su se ove godine predstavili na "Ambienti", njih 182 su iz inozemstva, a ostalo su domaći izlagači čije je broj u odnosu na prošlu godinu porastao deset posto.

Predstavnici Zagrebačkog velesajma ocijenili su kako je Ambienta važan element ukupne promocije hrvatske drvno-prerađivačke djelatnosti te okupljanja i povezivanja svih relevantnih faktora u tom sektoru.

U zadnjih deset godina Ambienta je postala brend i najznačajniji specijalizirani sajam ZV-a, istaknuli su.

Tijekom Ambiente održano je niz stručnih skupova, savjetovanja, okruglih stolova, prezentacija i slično, na kojima se razgovaralo o daljnjem razvitku drvno-prerađivačkog sektora.

Istaknuto je, uz ostalo, kako je drvna industrija na dobrom putu oporavka, što pokazuju pozitivni trendovi u prvih osam mjeseci ove godine, no nužno je i dalje ulagati u taj sektor kako bi se povećala njegova konkurentnost.

Izvoz drvne industrije u prvih je osam mjeseci ove godine porastao više od 10 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, a uvoz je smanjen 20 posto. Pritom je pozitivan trend zabilježen i u proizvodnji namještaja u kojoj je izvoz povećan 13 posto, a uvoz smanjen 20 posto.

Drvna industrija izvozno je orijentirana, prošle je godine ostvarila suficit u robnoj razmjeni s inozemstvom od 100 milijuna američkih dolara, a u prvih osam mjeseci ove godine 176 milijuna dolara.

U sklopu Ambiente dodijeljene su i nagrade za kvalitetu Mobil Optimum, zatim nagrade za cjelovitost marketinškog nastupa te za najuspješnije ambijentalno izlaganje.

(Hina) xtp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙