FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 11. listopada

Autor: dsta
ZAGREB, 11. listopada 2010. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 11. listopada.

ZAGREB - Seminar pod nazivom "Kako poslovati u Libiji" održat će se u organizaciji Sektora za graditeljstvo i komunalno gospodarstvo Hrvatske gospodarske komore. Očekuje se nazočnost predstavnika tridesetak hrvatskih građevinskih tvrtki koji će biti upoznati s procedurom natječaja, načinom upravljanja projektima, pripremama za tenderske dokumentacije. U sklopu seminara bit će predstavljeni i novi projekti u Libiji (11,00 sati, HGK, Draškovićeva 45).

ZAGREB - Predstavnici Zagrebačkog velesajma na konferenciji za novinare najavit će 37. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije "Ambienta 2010" koji će se održati od 13. do 17. listopada. Na Ambienti će sudjelovati 520 izlagača od kojih 273 iz inozemstva. Tijekom trajanja sajma bit će održano niz stručnih i ostalih skupova među kojima Poslovni klub - susret gospodarstvenika iz drvno-prerađivačke industrije s predstavnicima Vlade (11,00 sati, Klub izlagača, ZV, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - U hrvatskom teritorijalnom moru od siječnja do kraja kolovoza ove godine ostvareno je 548 kružnih putovanja stranih brodova, što je 10,7 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Stranim brodovima na kružnim putovanjima u Hrvatsku je u osam mjeseci ove godine došlo 718.824 putnika, što je 8,4 posto više nego u prvih osam mjeseci lani, a isti je postotak rasta zabilježen i s ukupnim brojem dana boravka tih brodova u Hrvatskoj, 1.198. Najviše stranih kruzera, gotovo 76 posto od ukupnog broja u osam mjeseci, svoj prvi ulazak u hrvatsko teritorijalno more imalo je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Iza nje slijedi Splitsko-dalmatinska županija u koju je prvi ulazak upisalo 15 posto od ukupnog broja kruzera, dok je u ostale četiri jadranske županije evidentiran prvi ulazak preostalih devet posto brodova.

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙