FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu 13. listopada

Autor: tper
ZAGREB, 12. listopada 2010. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 13. listopada.

ZAGREB - Na Zagrebačkom velesajmu bit će otvoren 37. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije "Ambienta" na kojem će se predstaviti više od 450 izlagača iz Hrvatske i 22 zemlje. Od ukupno 456 izlagača koji će se ove godine predstaviti na "Ambienti" njih 182 su iz inozemstva, a ostalo su domaći izlagači čije je broj u odnosu na prošlu godinu porastao deset posto. Sajam "Ambienta" održava se od 13. do 17. listopada, a tijekom sajma bit će održano i više stručnih skupova (10,00 sati, Kongresna dvorana ZV-a, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - U sklopu "Ambiente" bit će održan Poslovni klub, tradicionalni susret gospodarstvenika iz drvnoprerađivačkog sektora s predstavnicima Vlade. Tema ovogodišnjeg Poslovnog kluba je "Potencijal sektora drvne industrije i šumarstva u oporavku i rastu gospodarstva Hrvatske". Drvna industrija izvozno je orijentirana, prošle je godine ostvarila suficit u robnoj razmjeni s inozemstvom od 100 milijuna američkih dolara, a u prvih osam mjeseci ove godine 176 milijuna dolara. Izvoz te grane u prvih je osam mjeseci ove godine porastao za 11 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, dok je uvoz pao za 20 posto (14,00 sati, ZV, dvorana Brijuni, Avenija Dubrovnik 15).

PULA - Predstavnici Ceha za ribarstvo i akvakulturu Hrvatske obrtničke komore (HOK) na konferenciji za novinare najavit će 15. susret ribara HOK-a koji će se održati 22. i 23. listopada u Poreču. Predstavnici Ceha predstavit će program i najvažnije teme o kojima će se raspravljati na ovogodišnjem ribarskom stručnom skupu (11,00 sati, OK Istarske županije, Mletačka 12/I).

ZADAR - U Zadru se od 13. do 17. listopada održava sajam Eko Etno Hrvatska Europa Tour 2010. U okviru te manifestacije, koju organizira Hrvatski farmer, održat će se 8. sajam Eko Etno Hrvatska, 2. sajam Eko Etno Europa i 2. sajam Eko Etno Tour, sajmovi na kojima domaći i međunarodni izlagači predstavljaju proizvode i usluge ruralnih područja s posebnim naglaskom na ruralni turizam. U sklopu te manifestacije bit će održano i niz stručno-znanstvenih događanja, predstavljanja, edukativnih i promidžbenih aktivnosti vezanih za hrvatski i europski ruralni prostor (14,00 sati, ŠC Višnjik).

ZAGREB - Predstavnici portala MojPosao predstavit će na konferenciji za novinare prvi regionalni Virtualni dan karijera i znanja koji od 13. do 20. listopada organiziraju u suradnji s najvećim portalima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini (Posao.ba) i Srbiji (Infostud.com). Cilj projekta je, kako ističu organizatori, jačanje međusobne suradnje tvrtki i edukativnih ustanova s ovih prostora, ali i poticanje mobilnosti na tržištu rada. Prema najavama, na regionalnom virtualnom danu karijera i znanja predstavit će se ukupno 49 izlagača (12,00 sati, MojPosao, Hondlova 2/11).

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙