FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijera "Drame o Mirjani i ovima oko nje" u zagrebačkom HNK

Autor: vlar
ZAGREB, 15. listopada 2010. (Hina) - "Drama o Mirjani i ovima oko nje" mladoga hrvatskog pisca Ivora Martinića premijerno je večeras u režiji Anje Maksić Japundžić izvedena u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK).

Prva ovosezonska dramska premijera nacionalnog kazališta suvremena je priča o međuljudskim odnosima. Radnja prati glavni ženski lik u pokušaju suživota s ljudima koji je okružuju - kćeri, bivšim mužem, prijateljicom.

"Drama o Mirjani" dramski je tekst pisan sa znanjem o svemu onome što se dogodilo drami u 20. stoljeću, nakon umjetničkih avangardi. Odlikuju ga duhoviti dijalozi, neočekivane situacije i razlomljena realnost, ali i slobodna intertekstualna upotreba referenci na klasične dramske tekstove hrvatske književnosti, navodi se u programskoj knjižici predstave.

U naslovnoj ulozi nastupila je Alma Prica, dok preostale likove tumače Maja Posavec, Branka Cvitković, Livio Badurina, Lana Barić, Siniša Popović, Vanja Matujec, Bojan Navojec i Marijana Mikulić.

Glazbeni aranžman napravila je grupa "Soulfingers", kostime je osmislila Mirella Protega, a koreografiju potpisuje Rajko Pavlić.

"Drama o Mirjani i ovima oko nje" praizvedena je u veljači ove godine u Jugoslavenskom dramskom pozorištu, a postavljena je i u Mestnom gledališču ljubljanskom u režiji Dušana Jovanovića.

(Hina) xvl ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙