FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: Martinić, Čikeš i Osmanović novi ravnatelji u HNK

Autor: ista
ZAGREB/SPLIT, 12. listopada 2010. (Hina) - Ante Čedo Martinić novi je ravnatelj Drame splitskoga Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK), Almira Osmanović nastavit će voditi Balet, a Ivica Čikeš Operu, objavio je danas na sastanku s djelatnicima HNK vršitelj dužnosti intendanta Duško Mucalo, priopćio je splitski HNK.

Novi prvi čovjek kuće zamolio je za mir i razumijevanje barem tijekom prvih 85 dana mandata, odnosno do izvedbe prvih triju planiranih premijera.

"Trudit ću se da i u ovom recesijskom razdoblju svojim radom prebrodim sve teškoće. Bit ću, kao dobri duh, prisutan u svakom dijelu kazališta. One koji su sumnjičavi prema mom izboru za v.d. intendanta, uključivo i one koji me nikad kao takva neće prihvatiti, pokušat ću razuvjeriti i dokazati im se svojim radom. Svaki uspjeh nekog od kazališnih umjetnika bit će i moj uspjeh, a moj jedini zadatak je stvaranje optimalnih uvjeta za rad", rekao je Mucalo.

Ante Čedo Martinić prvak je Drame HNK. Član tog ansambla postao je 1987. nakon završena studija glume na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti, a na daskama matične kuće ostvario je brojne dramske uloge.

Nacionalni prvak Ivica Čikeš dugo je godina prvak splitske Opere, ali i nositelj glavnih basovskih uloga u svim opernim kućama u Hrvatskoj, dobitnik brojnih uglednih nagrada, među ostalim i vodeće domaće operne nagrade Milka Trnina.

Nacionalna baletna prvakinja Almira Osmanović na čelu je splitskog Baleta zadnjih osam godina, kad je taj ansambl postigao velike uspjehe, osvojio brojne nagrade i zabilježio brojna inozemna gostovanja. Dobitnica je brojnih domaćih i međunarodnih nagrada, a od 1994. do 2002. bila je ravnateljica Baleta HNK u Zagrebu.

(Hina) pp/xmvr ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙