FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: premijera "Drame o Mirjani i ovima oko nje" u HNK

Autor: agrb
ZAGREB, 14. listopada 2010. (Hina) - Prva ovosezonska dramska premijera zagrebačkoga Hrvatskog narodnog kazališta "Drama o Mirjani i ovima oko nje" mladoga hrvatskog pisca Ivora Martinića bit će izvedena 15. listopada u tom kazalištu, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Martinićeva priča o Mirjani i njezinom odnosu prema ljudima koji je okružuju, koju režira Anja Maksić Japundžić, prvi put se izvodi u Hrvatskoj, a već je imala premijere u Beogradu i Ljubljani.

Intendantica Ana Lederer rekla je kako je HNK, iako ima dugu tradiciju, prije svega suvremeno kazalište. Zato se dramska sezona i otvara suvremenim tekstom u režiji mlade redateljice, dodala je.

Ivor Martinić i Anja Maksić-Japundžić kažu da nisu očekivali poziv iz HNK, osobito zato što je riječ o intimnom tekstu koji se izvodi na velikoj pozornici.

Maksić-Japundžić je napomenula kako osjeća strahopoštovanje prema instituciji HNK, ali vjeruje da će predstava dobro funkcionirati jer se od komorne drame pretvorila u "soul operetu".

U predstavi glume Alma Prica, Maja Posavec, Branka Cvitković, Livio Badurina, Lana Barić, Siniša Popović, Vanja Matujec, Bojan Navojec i Marijana Mikulić te grupa "Soulfingers", koja je napravila i glazbeni aranžman.

U predvorju HNK danas je, na dan kad je 1895. otvorena nova zgrada tog kazališta, otvorena suvenirnica s proizvodima koje je dizajnirao studio "Bruketa&Žinić" te je prikazan promotivni spot za 150. sezonu.

Lederer je najavila da će se različitim događajima u novoj sezoni obilježiti 150. obljetnica osnutka HNK, upozorivši da to kazalište, u kojem pod istim krovom djeluju tri ansambla, još nema prijeko potrebnu drugu scenu.

(Hina) xagrb ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙