FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijera opere i novog zastora u šibenskom HNK

Autor: Snježana Klarić
ŠIBENIK, 8. listopada 2010. (Hina) - U Hrvatskom narodnom kazalištu Šibenik u nazočnosti brojne publike premijerno je večeras izvedena opera Gian Carla Menottija "Medij", a istodobno je javnosti prvi put predstavljen novi svečani zastor autora Matka Trebotića nazvan 'Šibenska molitva'.

Prva operna produkcija šibenskoga kazališta nakon 97 godina, jednosatna opera Medij u dva čina, izvedena je u prepunom šibenskom kazalištu u režiji Dore Ruždjak Podolski, a orkestrom je ravnao Josip Šego. Nera Gojanović Kljajić nastupila je u ulozi madame Flore, Martina Klarić u ulozi Monike, a mladi akademski glumac Jakov Bilić nastupio je u ulozi nijemog dječaka Tobyja. Ostale uloge tumačili su Gorana Biondić, Alen Ruško, te Marica Kolega.

Novi zastor umjetnik Trebotić oslikao je šibenskim motivima i u sredinu upisao stihove pjesme "Šibenska molitva", jednog od prvih hrvatskih poznatih latiničnih zapisa nastalog u 14. stoljeću. Izradbu zastora, u vrijednosti od oko 60 tisuća eura, početkom godine naručio je grad Šibenik u povodu 140. obljetnice šibenske kazališne kuće.

(Hina) xjdev yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙