FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 8. listopada 2010.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

ZAGREB - Hrvatski vaterpolski klubovi Mladost i Primorje Erste banka upisali su pobjede na otvaranju kvalifikacijskih turnira za plasman u Euroligu. Mladost je na turniru u Berlinu pobijedila mađarski ZF Eger 13:12. U susretu drugog kola "žapce" u subotu očekuje susret protiv Marseillea, a u nedjelju je na rasporedu posljednji ogled protiv Spandaua. Primorje Erste banka je na turniru u Rijeci u dvoboju prvog kola porazilo slovačku momčad Košica 19:8. Riječane u subotu očekuje dvoboj protiv Primorca iz Kotora, a u nedjelju ogled protiv grčkog Panioniosa. Plasman u Euroligu izboriti će dvije prvoplasirane momčadi iz svake skupine.

SPLIT - Disciplinska komisija UEFA-e kaznila je Hajduk sa 60 tisuća eura, te jednom europskom utakmicom bez gledatelja u slučaju da se u iduće dvije godine ponove propusti s utakmice s Anderlechtom, objavio je danas Hajdukov portal. Na utakmici Europske lige između Hajduka i Anderlechta zbog navijačkog bacanja baklji na teren poljudskog stadiona sudac je produžio utakmicu pet minuta. Svaka sljedeća kazna Hajduku će automatski značiti i europski nastup pred praznim Poljudom, navodi portal Hajduka.

SPLIT - Bivši hrvatski reprezentativac Nikola Vujčić (32) danas je i službeno potvrdio da je nakon devet godina inozemne karijere pristupio svojem matičnom košarkaškom klubu Split. Vujčić će tako već u subotu ponovo obući žutu majicu na utakmici prvog kola A-1 lige na gostovanju u Dubrovnika. Vujčić je posljednje dvije sezone igrao za grčki Olympiakos, a prije toga je nosio dres izraelskog Maccabi Tel-Aviva (2002-2008), te francuskog ASVEL-a (2001-2002). U dresu Maccabija osvojio je dvije titule europskog klupskog prvaka - 2004. i 2005. godine.

NYON - Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (UEFA) kaznila je napadača Steaue, grčkog reprezentativca Pantelisa Kapetanosa s četiri utakmice neigranja zbog crvenog kartona dobivenog u utakmici Europske lige protiv Napolia. Kapetanos je kažnjen zbog namjernog udaranja laktom suparničkog igrača zbog čega neće moći igrati do konca natjecanja po skupinama. Grčki reprezentativac je dobio crveni karton u 31. minuti utakmice u trenutku dok je Steaua vodila 3:0. Do kraja susreta talijanski sastav je uspio izjednačiti. Uefa je kaznila i rumunjski klub sa 30.000 eura zbog divljanja navijača, te sa još 5.000 eura jer je njezin predstavnik Marius Ianuli javno kritizirao suđenje. Zbog neprimjerenog ponašanja navijača sa 8.000 eura kažnjen je Napoli.

BERN - Međunarodni nogometni savez (FIFA) u subotu je privremeno ukinuo suspenziju Nigerije, koja će tako u nedcjelju moći odigrati utakmicu kvalifikacija za Afrički kup nacija protiv Gvineje. FIFA je nametnula suspenziju u ponedjeljak zbog uplitanja vlade u rad Nigerijskoga nogometnoga saveza. U Nigeriji se protiv članova Izvršnog odbora saveza vodi sudski postupak, glavnom tajniku je nigerijski predsjednik naredio da podnese ostavku, a ministar sporta odredio koji će klubovi igrati u prvoj ligi. Suspenzija je značila i da nigerijski kubovi i reprezentacija neće moći igrati međunarodne dvoboje, pa čak i one prijateljske, no FIFA se u subotu predomislila, iako samo privremeno. Ukoliko 26. listopada započne sudski postupak protiv članova Izvršnoga odbora saveza, FIFA će ponovno suspendirati Nigeriju.

RIM - Izbornik talijanske nogometne reprezentacije Cesare Prandelli ponudio je Francescu Tottiju (34) priliku da odigra oproštajnu utakmicu u dresu "Azzurra" i dostojno se oprosti od reprezentaciju za koju je upisao 58 nastupa. "Bilo bi lijepo kada bi Totti još jednom odjenuo dres reprezentacije i odigrao oproštajnu utakmicu. Bilo bi sjajno kada bi u napadu zaigrao s bivšim suigračem iz Rome Antoniom Cassanom. Bila bi to sjajna priča," kazao je Prandelli. Totti se od talijanske vrste oprostio nakon SP-a 2006. godine i usprkos silnim pritiscima da se vrati kapetan Rome nije popustio.

KIJEV - Kapetan ukrajinske nogometne reprezentacije Andrej Ševčenko (34) najavio je prekid igračke karijere nakon Europskog prvenstva 2012. godine koje će se održati u Poljskoj i Ukrajini. "Ovo je moja konačna odluka koju neću promijeniti. Odlazim u igračku mirovinu nakon EP-a," kazao je 34-godišnji napadač kijevskog Dynama.

Vlasnik najvećeg ukrajinskog civilnog ordena "Heroj Ukrajine" tijekom karijere je igrao za samo tri kluba, Dynamo, Milan i Chelsea. Ševčenko je vrhunac karijere ostvario igrajući za Milan, za koji je u razdoblju od 1999. do 2006. godine nastupio 208 puta i postigao 127 golova. Boje Chelsea je branio od 2006. do 2009, a od tada je član Dynama u čijim redovima je igrao i od 1994. do 1999. godine. Ukrajinski nogometaš je 2004. godine osvojio "Zlatnu loptu" kao najbolji europski igrač. Ševčenko je od 1995. godine standardni član ukrajinske reprezentacije za koju je odigrao 99 utakmica i postigao 45 golova.

TOKIO - Nogometaši Japana svladali su u prijateljskoj utakmici u Saitami Argentinu s 1:0 pogotkom Shinjia Okazakija u 18. minuti. Argentina je igrala u najjačem sastavu s Lionelom Messiem, Carlosom Tevezom i Diegom Militom. To je prvi poraz novoga argentinskoga izbornika Sergia Batiste, a Japanci su zabilježili prvu pobjedu nakon šest poraza međusobnih dvoboja s Južnoamerikancima.

PEKING - Ivan Ljubičić pobijedio je u četvrtfinalu ATP turnira China Open u Pekingu četvrtoga igrača svijeta Britanca Andya Murraya s 6:3, 6:2 i plasirao se u polufinale gdje ga čeka Španjolac David Ferer. Bio je ovo šesti međusobni dvoboj Ljubičića i Murraya, a rezultat je sada izjednačen na 3:3. Ljubičić protiv Ferrera, 11. tenisača svijeta, imao negativan omjer 1:5. Dobio je samo prvi dvoboj 2003. u Rimu, a potom izgubio pet zaredom.

LONDON - Engleski nogometni doprvak Manchester United objavio je u petak kako je u razdoblju od 1. srpnja 2009. do 30. lipnja ove godine ostvario gubitak od 83.6 milijuna funti. Manchester United je ostvario rekordni gubitak u jednoj poslovnoj godini iako je prihodovna strana iznosila više od 100 milijuna funti. Najveći razlog povećanja duga su kamate na prijašnji dug koje su u 2009/10. iznosile čak 40 milijuna funti. Za usporedbu, poslovnu godinu 2008/09. Manchester United je okončao u plusu od 25 milijuna funti, ali prvenstveno zbog prodaje Cristiana Ronalda u Real Madrid za 80 milijuna funti.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙