FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 11. listopada 2010. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nazadovao je za jedno mjesto i sada je 15. na najnovijoj ATP listi, dok je Ivan Ljubičić, koji je igrao u polufinalu turnira u Pekingu, ostao na 17. mjestu. Na vrhu nema nikakvih promjena, prvi je Rafael Nadal, a slijede Novak Đoković, Roger Federer, Andy Murray i Robin Soderling.

VARAŽDIN

Nogometaši Varaždina, koji već deset mjeseci nisu dobili plaću, odlučili su da ukoliko do petka ne dobiju novac nece u subotu doći na utakmicu 11. kola u kojem bi u 18 sati na maksimirskom stadionu trebali igrati protiv Lokomotive."Stanje u momčadi nije dobro jer ne znamo ni tko će od igrača iz okolnih mjesta uspjeti doći na trening, s obzirom da nemamo novac za gorivo. Ukoliko nam do petka Uprava ne isplati plaće, ili pokaže bankovni ispis da su plaće na putu, nećemo igrati subotnji susret s Lokomotivom" kazao je danas na konferenciji za novinare kapetan varaždinske momčadi Josip Brezovec. Da bi se riješili dugovi prema igračima i klupskim zaposlenicima, varaždinsko Gradsko vijeće je na nedavnoj sjednici dalo garancije Nogometnom klubu Varaždin za podizanje kredita od osam milijuna kuna, no kredit još nije realiziran.

ZAGREB

Povodom obilježavanja desetogodišnjice tragične pogibije proslavljenog hrvatskog olimpijca Matije Ljubeka izaslanstvo Hrvatskog olimpijskog odbora položilo je danas vijenac na njegov grob na zagrebačkom groblju Mirogoj.Matija Ljubek je u bogatoj sportskoj karijeri na velikim međunarodnim natjecanjima osvojio više od 300 odličja, među kojima su i četiri olimpijske medalje. Zlato i broncu osvojio je na OI Montreal 1976. te zlato i srebro na OI Los Angeles 1984. Na svjetskim prvenstvima osvojio je 10 odličja - četiri zlatna, tri srebrna i tri brončana.Ljubek bio je član Vijeća HOO-a u prvom sazivu od 1991. do 1995. te dopredsjednik HOO-a. Obnašao je dužnost izvršnog direktora i direktora Multisportskih aktivnosti HOO-a, a posljednja mu je zadaća bila dužnost šefa Misije hrvatske olimpijske delegacije na OI Sydney 2000. Neposredno nakon povratka iz Sydneya Ljubek je izgubio život u obiteljskoj tragediji.

Dobitnik je mnogih priznanja i nagrada, a u studenome 2000. godine posthumno je dobio državnu nagradu "Franjo Bučar" za životno djelo. Najviša nagrada HOO-a, koja se dodjeljuje za životno djelo, nosi ime Matije Ljubeka.

ZUERICH

Međunarodni nogometni savez (FIFA) je u ponedjeljak potvrdio da će uskoro ispitivati 13 različitih tehnoloških sustava, među kojima i poznati teniski "Hawk Eye", koji bi morali pomoći u konačnom određivanju da li je lopta prešla gol-crtu ili ne. Sustave će krajem mjeseca procjenjivati posebni odbor i inače zadužen za promjene u nogometnoj igri, a osim teniskog Hawk-Eyea, ponuđen je opet već iskušan sustav mikročipiranja lopte, kao i opcija dodatnog suca iza vrata. Odbor će svoje procjene uputiti na razmatranje na Kongresu FIFE, koji će se održati u ožujku sljedeće godine, kada bi trebala biti i donešena odluka. Predsjednik FIFA-e Joseph Blatter dugo se opirao uvođenju novih tehnologija u nogomet, no serija pogrešaka na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi, među kojima je je i onaj već legendarbni nepriznati pogodak Engleza protiv Njemačke, ipak su presudila u korist uvođenja novina.Treba napomenuti da je za svaku promjenu pravila u nogometu potrebna većina od najmanje 75 posto.

MILANO

Europski prvak Inter ostao je na nekoliko tjedana bez dvojice argentinskih reprezentativaca Diega Milita i Estebana Cambiassa, koji su zadobili ozljede na prijateljskoj utakmici u Japanu. "Još jednom smo žrtva zgusnutog rasporeda i činjenice da se nogometaši radi jedne nevažne prripremne utakmice na drugom kraju svijeta vrate ozlijeđeni. Srećom, opravak će trajati tjednima, a ne mjesecima", kazao je jedan od dužnosnika Intera. I Milito (31) i Cambiasso (30) zadobili su puknuća mišića, pa ih neće biti barem dva tjedna. Propustit će Interove utakmice Serie A i lige prvaka, no bit će spremni do početka Svjetskog klupskog prvenstva koje 8. prosinca započinje u UAE.

NYON

Komisija za žalbe Europskog nogometnog saveza (UEFA) odbila je pritužbu španjolskog ligaša Seville na nepravilno registriranog vratara francuskog Paris Saint-Germaina.Sevilla je tu utakmicu Europske lige izgubila s 0:1, a poslije se žalila smatrajući da vratar Apoula Edel nije imao pravo nastupa jer se lažno predstavljao. Španjolci tvrde da je 24-godišnji Kamerunac Edel zapravo posve druga osoba - 29-godišnji Ambroise Beyamena, no UEFA im nije dala za pravo, pa će Sevilla vjerojatno otići s pritužbom na Sud sportske arbitraže u Švicarsku. Edel je u PSG došao 2007., a prije toga je branio za Rapid iz Bukurešta i armenski Pjunik.

PEKING

Na dan kada je postala prva tenisačica svijeta Dankinja Caroline Wozniacki je osvojila WTA turnir u Pekingu svladavši u finalu Ruskinju Veru Zvonarjevu s 6:3, 3:6, 6:3.Za 20-godišnju Wozniacki to je 12. osvojeni turnir u karijeri za koji je dobila 775.500 USD i ravno 1000 bodova. Wozniacki je prva Dankinja na WTA broju 1, a do vrha ljestvice je došla iako još nema Grand Slam naslov.

LINZ

Rezultati dvoboja 1. kola s WTA turnira u Linzu:

Sofia Arvidsson (ŠVE) - Yvonne Meusburger (AUT) 5-7, 6-3, 6-3

Anne Keothavong (VB) - Jarmila Groth (AUS) 4-6, 6-1, 7-6 (7/4)

Andrea Petkovic (NJEM/6) - Angelique Kerber (NJEM) 6-3, 6-4

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙