FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 15. listopada

Autor: agrb
ZAGREB, 14. listopada 2010. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 15. listopada:

ZAGREB - Sjednica Istražnog povjerenstva za utvrđivanje činjenica u vezi privatizacije Ine, te svih ugovora i dodataka ugovora između Vlade Republike Hrvatske i strateškog partnera MOL-a. Na dnevnom redu je nacrt izvješća i prijedlog zaključaka Povjerenstva (11 sati, dvorana Ivana Mažuranića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZADAR - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović boravit će u Zadru. Na otvorenju II. godišnjeg susreta gradonačelnika i poduzetnika "48 sati" obratit će se okupljenima (10 sati, Hotel "Kolovare"). Josipović će nazočiti i obilježavanju 20 godina osnutka specijalne jedinice policije Zadarske "Poskoci" (11,00 sati, Policijska uprava zadarska) te obići Međunarodni sajam proizvoda i usluga ruralnih područja Eko-etno Hrvatska Europa Tour (11,30 sati, ŠC Višnjik).

ZAGREB - Ispitivanjem novih svjedoka na zagrebačkom Županijskom sudu nastavit će se suđenje bivšem potpredsjedniku vlade Damiru Polančecu optuženom da je vukovarskom odvjetniku Petru Miletiću iz državne blagajne isplatio pola milijuna kuna za nepotrebnu stručnu studiju. Nakon ispitivanja svjedoka optuženici bi mogli biti pozvani da iznesu svoje obrane (9 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

OSIJEK - Hrvatska agencija za hranu (HAH), Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO) i Svjetska zdravstvena organizacija - Regionalni ured za Europu (WHO Europe) obilježit će Svjetski dan hrane, u sklopu kojeg će se održati seminar pod geslom "Ujedinjeni protiv gladi".

Očekuje se da će radu seminara sudjelovati i ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković. (9 sati, Hotel Osijek, Šamačka 13).

OSIJEK - Pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić organizira okrugli stol "Prevencija poremećaja u ponašanju djece u školi", na kojemu će se govoriti o odgojno-obrazovnom sustavu kao nositelju snažnog prevencijskog potencijala, o preventivnim programima i o pedagoškoj mjeri produženog stručnog postupka u školi (12 sati, Županijska gospodarska komora Osijek, Europske avenije 13).

ZAGREB - Zatvaranje konferencija Hrvatske platforme za smanjenje rizika od katastrofa, koju organizira Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS). Izlagat će pomoćnica glavnog tajnika UN za smanjenje rizika od katastrofa Margaret Wahlstrom, nakon čega će se dati zaključne ocjene te dvodnevne konferencije (12,30 sati, Hrvatsko vojno učilište "Petar Zrinski", Ilica 256b).

ZAGREB - Hrvatska stranka prava (HSP) održat će konferenciju za novinare o aktualnoj političkoj situaciji te o mimohodu HSP-a u znak sjećanja na vraćanje spomenika banu Josipu Jelačiću na središnji zagrebački gradski trg (11 sati, Primorska 5).

RIJEKA - Godišnja vježba interventne policije održat će se na temu "Provođenje obuke interventnih jedinica policije prema aktualnim slučajevima iz prakse". Izvodit će se kao situacijska vježba u kojoj će interventna policija rješavati konkretne zadaće u što realnijim uvjetima (10 sati, vojarna sv. Katarina).

ZAGREB - Transparency International Hrvatska održat će konferenciju za novinare u povodu početka programa "Knjigom po korupciji", koji radi s izdavačkom kućom VBZ, na kojoj će objaviti imena autora koji će sudjelovati u tom programu (11 sati, Transparency International Hrvatska, Ilica 35).

ZAGREB - Voditelji međunarodnog projekta "Europsko istraživanje vrednota" te predstavnici Katoličkog bogoslovnog fakulteta i Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar predstavit će rezultate projekta "Europsko istraživanje vrednota: Hrvatska u Europi" (12 sati, Nadbiskupijski pastoralni institut, Kaptol 29a).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Milka Ćurković

popodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙