FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Verbum" među odabranim izdavačima Papine knjiga "Svjetlo svijeta"

Autor: macu
SPLIT, 13. listopada 2010. (Hina) - Hrvatsko izdanje knjige intervjua pape Benedikta XVI. "Svjetlo svijeta", u kojoj otvoreno progovara o krizi i skandalima u Crkvi, o ekumenizmu, o promjenama i reformama, o društvu i vjeri, bit će objavljeno istodobno s njezinom svjetskom premijerom u drugoj polovici studenoga, najavila je danas splitska izdavačka kuća "Verbum".

Prva knjiga intervjua od izbora Benedikta XVI. za papu nastala je iz višednevnog razgovara što ga je s njime ljetos vodio njemački novinar Peter Seewald.

Vatikanska izdavačka kuća "Libreria Editrice Vaticana" i više svjetskih izdavača, među kojima i hrvatska izdavačka kuća "Verbum", pripremaju istodobno, 24. studenoga, objavljivanje nove knjige pape Benedikta XVI.

Papina knjiga "Svjetlo svijeta", s podnaslovom "Papa, Crkva i znakovi vremena", najavljena je na konferenciji za novinare u organizaciji njemačkog izdavača "Herdera" 7. listopada na Sajmu knjige u Frankfurtu.

Seewald je na konferenciji izjavio da je Papa bez zadrške odgovarao na sva pitanja, pa i ona o spornim temama.

"Mnogi će biti iznenađeni Papinom raspoloživosti i otvorenosti", istaknuo je Seewald, koji je već dva puta razgovarao s kardinalom Ratzingerom, na temelju čega su nastale knjige "Sol zemlje" (1996.) i "Bog i svijet" (2001.).

Seewald je bio ateist kad je upoznao Ratzingera, ali su ga susreti s njime doveli do obraćenja na katoličku vjeru.

Na konferenciji je sudjelovao i glavni urednik "Verbuma" Petar Balta, koji je tom prigodom istaknuo da je počašćen što je "Verbumu" iskazano povjerenje da se nađe u krugu odabranih svjetskih izdavača.

(Hina) xpp ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙