FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cijene europskih dionica porasle

Autor: neba
LONDON, 13. listopada 2010. (Hina/Reuters) - Na europskim su burzama cijene dionica jutros porasle, zahvaljujući nadi ulagača u daljnje popuštanje monetarne politike u SAD-u, kao i boljim nego što se očekivalo tromjesečnim poslovnim rezultatima Intela.

FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica ojačao je do 9,30 sati 0,3 posto, na 1.074 boda, nakon što je jučer oslabio 0,3 posto.

Londonski FTSE, frankfurtski DAX i pariški CAC indeks bili su istodobno u plusu između 0,6 i 0,7 posto.

Nakon što su jučer objavljeni dijelovi zapisnika s nedavne sjednice čelnika američke središnje banke, vrlo je izgledno da slijedi daljnje labavljenje monetarne politike.

"Pitanje je sada kako će Fed uvoditi nove mjere kvantitativnog popuštanja monetarne politike, odjednom ili postupno iz mjesec u mjesec. No, dok god su poslovni rezultati kompanija bolji od očekivanja, tržište će rasti", kaže Ben Critchley, analitičar u tvrtki IG Indeks.

Jučer je najveći svjetski proizvođač čipova Intel izvijestio o boljim rezultatima u trećem tromjesečju nego što se očekivalo, što je pozitivno utjecalo na tehnološki sektor, pa je jutros STOXX indeks 600 europskog tehnološkog sektora ojačao 0,7 posto.

Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks jutros ojačao 0,2 posto, na 9.403 boda.

(Hina) xneba ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙