FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čile: Prvi rudar bi na površinu trebao biti izvučen iz rudnika oko ponoći

Autor: mhaj
SAN JOSE , 12. listopada 2010. (Hina/AFP) - Čileanac Florencio Avalos (31) bit će prvi od ukupno 33 rudara, kojega će spasioci u utorak navečer izvući na površinu iz rudnika San Jose, javlja agencija France presse pozivajući se na vladine izvore.

Nakon njega će se na površinu izvući Mario Sepulveda (39), a potom Bolivijanac Carlos Mamani (23), izvijestio je je isti izvor. Navedenu trojicu rudara smatraju "najokretnijima", pa su odabrani da ih se među prvima izvuče na površinu u metalnoj kapsuli kroz tunel dugačak 622 metra, doznaje se od izvora koji je želio ostati anoniman.

Operacija spašavanja trebala bi početi oko ponoći, izvijestio je jutros ministar rudarstva Laurence Golborne, dodavši kako se spasioci nadaju da će prije ponoći po mjesnom vremenu na površinu izvući bar jednoga rudara.

Ukupno 32 Čileanca i jedan Bolivijanac, koji su u rudniku blokirani od 5. kolovoza, na slobodu bi trebali biti izvučeni tijekom operacije koja će, kako se predviđa, trajati između dana i pol i dva dana.

(Hina) xmh ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙