FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu, 13. listopada

Autor: dvla
ZAGREB, 12. listopada 2010. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 13. listopada.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić sastat će se s predsjednikom Odbora za vanjsku politiku i sigurnost izraelskog parlamenta Knesseta Tzahijem Hanegbijem (9,30 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ante Starčevića). Hrvatska premijerka Jadranka Kosor sastat će se s predsjednikom Odbora za vanjsku politiku i sigurnost izraelskog parlamenta Knesseta Tzahijem Hanegbijem (15 sati, Banski dvori). Izraelsko izaslanstvo će se sastati i s članovima Odbora za vanjsku politiku Hrvatskoga sabora (11 sati, Hrvatski sabor, dvorana Janka Draškovića). Nakon sastanka predviđene su Izjave predsjednika dvaju odbora, Frane Matušića i Hanegbija (12 sati, Zeleni salon).

ZAGREB - Hrvatski ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković primit će austrijskog kolegu Michaela Spindeleggera (12,25 sati, MVPEI), a nakon sastanka dvaju izaslanstava predviđene su izjave za medije u 13,15 sati. Spindeleggera, s kojim je u Hrvatsku doputovalo i izaslanstvo austrijskog parlamenta, primit će i predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić (11 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ivana Mažuranića).

PRIŠTINA - Američka državna tajnica Hillary Clinton boravit će na Kosovu gdje će se u Prištini sastati s vršiteljem dužnosti predsjednika Jakupom Krasniqijem, premijerom Hashimom Thacijem i ministrom vanjskih poslova Skenderom Hysenijem, a potom će se u Gračanici, u blizini Prištine, sastati s čelnicima te općine sa srpskom većinom. Uoči puta Clinton u regiju State Department je najavio da će ona kosovskim čelnicima poručiti da SAD snažno podržava neovisnost i teritorijalni integritet Kosova. Također će uputiti poruke o potrebi za tolerancijom i poštivanjem prava srpske manjine, te će pozvati na suradnju Prištine i Beograda.

MOSKVA - Britanski ministar vanjskih poslova William Hague dolazi u posjet Rusiji.

BEJRUT - Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad trebao bi doputovati u dvodnevni posjet Libanonu.

SANTIAGO - Čileanske vlasti najavile su da bi prvi rudari zatočeni u rudniku San Jose mogli izaći na površinu pošto je prije pet dana probijen 622 metra dugačak tunel do njihova skloništa na dnu rudnika. Izvlačenje 33 rudara trebalo bi početi u utorak u ponoć po lokalnom vremenu (3 sata u srijedu po GMT-u), a očekuje se da će izvlačenje ukupno trajati najmanje 48 sati. Rudari će se početi izvlačiti pomoću metalne kapsule široke tek nešto više od pola metra, jedan po jedan, uz pomoć složenog sustava dizalica i kolotura. 33 rudara nalazi se na dnu rudnika od 5. kolovoza.

Dežurni:

Noć: Damir Muštović

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Duška Gerić Koren

Navečer: Slavoljub Leko

Tel: **38514808645

Fax: **38514808822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xdv yps

An unhandled error has occurred. Reload 🗙