FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tržište novca: snažan skok ponude

Autor: scvi
ZAGREB, 12. listopada 2010. (Hina) - Posljednjeg dana razdoblja održavanja obvezne pričuve, na Tržištu novca danas je ponuda znatno porasla, no ponovno je potražnja ostala nepodmirena i to zbog iskorištenosti limita potencijalnih kreditora prema tražiocima pozajmica.

Ponuda je danas uvećana za više od 30 posto u odnosu na jučer, na 227,1 milijun kuna. Istodobno, potražnja je porasla za otprilike 4 posto, na 77,1 milijun kuna.

Najviše je plasirano prekonoćnih pozajmica, u visini od 13,1 milijun kuna, i to po kamatnoj stopi od 0,4 posto, isto kao i jučer.

Odobreno je i 10 milijuna kuna pozajmica na rok od 2 tjedna, po cijeni od 1 posto.

Također, ugovoreno je i 4 milijuna kuna pozajmica s rokom vraćanja od tjedan dana, uz kamatu od 0,6 posto.

Ukupni promet na Tržištu novca danas je iznosio 27,1 milijun kuna, a prosječna kamatna stopa porasla je s jučerašnjih 0,51 na 0,65 posto.

„Posljednji dan održavanja obvezne pričuve, u trgovanju na Tržištu novca, obilježila je povećana ponuda slobodnih sredstava. Ponuđena sredstva ostala su neplasirana, unatoč tome što prijavljena potražnja nije u cijelosti podmirena. Razlog tome je iskorištenost limita potencijalnih kreditora prema tražiocima pozajmica“, navodi se u priopćenju Tržišta novca.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙