FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTS: Gošće književnice Ane Horvat na 38. tribini Razgovor s pjesnikinjom bit će pjesnikinje Ljiljana Katić i Katarina Pahljina

Autor: Orhideja Štrk

Zagreb (HinaOTS) - Književnica Ana Horvat će na tribini Razgovor s pjesnikinjom u svom 38. izdanju ugostiti pjesnikinje Ljiljanu Katić i Katarinu Pahljina, a uz glazbenu podršku kantautorice i gitaristice Ljiljane Katić i vokalistice Karoline Rigljan. Tribina će se održati 11. prosinca 2019. (srijeda) s početkom u 19 sati.

Ljiljana Katić (Zagreb, 1976.), diplomirala je pedagogijske znanosti na Filozofskom fakultetu i na Institutu za teološku kulturu Katoličkog bogoslovnog fakultetg u Zagrebu. Živi u Dugom Selu u kojem danas radi u Osnovnoj školi "Ivan Benković". Čak su dva vokalno-instrumentalna sastava - "Snaga mira" i "Zakon neba" - uglazbila njezine stihove, a na CD-u VIS-a "Snaga mira" nastupa i kao vokal. Prvu zbirku pjesama duhovne tematike "Zagrljaj neba i zemlje“ objavila je 2008., a otad ima i istoimeni blog na kojemu objavljuje svoje pjesme. Autorski sudjeluje u izdavanju zbornika radova na portalu za pisce, novinare i znanstvenike "Webstilus" na kojem je objavljivala i svoje pjesme. Članica je Kluba pisaca Gradske knjižnice Dugo Selo i objavljuje poeziju u časopisima i na svojoj facebook stranici.

Katarina Pahljina (Voćin, 1959.) srednju školu završila je u Virovitici i s 18 godina došla u Zagreb, zaposlila se, udala i dočekala mirovinu. Tijekom školovanja za svoju je poeziju dobila više nagrada, potom je prestala pisati, da bi nastavila s pisanjem prije osam godina. Poeziju je objavila u desetak međunarodnih zbirki i nekoliko zbornika, a prvu samostalnu zbirku pjesama "Sanje" objavila je 2018. godine.

Izvor: HinaOTS
- end - -

(HinaOTS)

An unhandled error has occurred. Reload 🗙