FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTS: Pjesnikinje Marica Žanetić Malenica i Anđelka Korčulanić gošće su Ane Horvat na 37. tribini

Autor: Orhideja Štrk

Zagreb (HinaOTS) - Tribina književnice "Razgovor s pjesnikinjom" Ane Horvat, 37. po redu, sa gošćama-pjesnikinjama Maricom Žanetić Malenica i Anđelkom Korčulanić, a uz glazbenu podršku vokala Ante Zuanovića i gitarista Mate Jerkovića i Domagoja Keče održat će se u antikvarijatu "Jesenski i Turk" u Zagrebu, Preradovićeva 5, 27. studenog 2019. (srijeda) u 19 sati.

Splitska pjesnikinja Marica Žanetić Malenica (Vela Luka, 1952.), iako po struci dipl. ekonomistica, većinu radnoga vijeka provela je kao novinarka. Članica je Hrvatskog novinarskog društva, Umjetničke likovno-pjesničke unije "Vlaho Bukovac", Hrvatskog književnog društva Rijeka i zadarske udruge "Riječi iznad svega", Zadar. Piše poeziju za odrasle i djecu, kratke priče i putopise. Godine 2018. objavila je dvije knjige pjesama: "Da je noćas bilo" i "Četiri čarobne riječi". Pjesme i priče su joj uvrštene u više od trideset zbornika u Hrvatskoj i zemljama okruženja. U pripremi ima dvije poetske zbirke (na standardu i čakavici). Vodi pjesničke večeri i promocije knjiga, interpretira svoje i pjesme drugih pjesnika  S književnicom Anđelkom Korčulanić čita pjesme za djecu u knjižnicama i po osnovnim školama u Splitu i okolici.

Pjesnikinja Anđelka Korčulanić (Split,1956.), ekonomistica je po struci, a radila je kao računovođa i tajnica u nekoliko splitskih poduzeća. Od 2004. je boravila u Kanadi i na Bahamima, a sada živi u Splitu. Članica je Društva hrvatskih književnika, Hrvatskog književnog društva Rijeka i ULPU "Vlaho Bukovac" Split , počasna je članica bugarskog Društva nezavisnih književnika. Piše poeziju i prozu za djecu i odrasle. Objavila je pet zbirki pjesama: "Stih u boji mora", (2012.), "Stope u pijesku vremena" (2014.), "Na vihoru ljubavi" (2015.), "Bit će ti žao" (2017.) i "Prožeta tobom" (2019.). Zastupljena je u više od 100 zajedničkih zbirki pjesama u Hrvatskoj i inozemstvu. Pjesme su joj prevedene na slovenski, makedonski, engleski, bugarski i rumunjski jezik i uvrštene u tri pjesničke antologije. Sudionica je mnogih poetskih događanja i festivala, te dobitnica više nagrada i pohvala.

Izvor: HinaOTS
- end - -

(HinaOTS)

An unhandled error has occurred. Reload 🗙