FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 13 sati

ZAGREB, 22. prosinca 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 13 sati.

ZAGREB - Predsjednik SDP-a i premijer Zoran Milanović danas je, u povodu izjave šefa oporbe Tomislava Karamarka da će HDZ tražiti prijevremene izbore u svibnju, rekao kako je predsjednik HDZ-a "nedosljedan i izgubljen" te da u njegovim istupima nema nikakvog sustava. „Poštovani kolega je toliko nedosljedan i izgubljen da to nema smisla komentirati, ima svaki dan drugi stav i o referendumu,“ rekao je Milanović danas u Splitu na upit kako komentira najavu predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka da će zatražiti održavanje prijevremenih izbora u svibnju 2014. zajedno s izborima za EU parlament. Pri tomu je Milanović kazao da se ne ruga, ali da u Karamarkovim istupima nema nikakvog sustava. „Za mjesec dana će tražiti da Božić bude umjesto Uskrsa ili tako nešto“, dodao je. Svaka zemlja treba alternativu, ali „HDZ to nije“, rekao je Milanović, koji je u Splitu nazočio izbornoj konvenciji županijskog splitsko-dalmatinskog SDP-a. Na upit je li dobio odluku Ustavnog suda kojom se ukida radna obveza liječnicima i može li je komentirati, Milanović je odgovorio niječno te istaknuo: “Zato mi je malo neobično bilo da se ona komentira na Ustavnom sudu prije nego što je objavljena, ali vidjet ćemo“. Milanović je pojasnio kako je Vlada, a ne Ministarstvo zdravlja, donijelo odluku o radnoj obvezi liječnicima. „Dobili smo odobrenje, 'zeleno svjetlo' od Ureda za zakonodavstvo, dakle pravnih službi gdje rade pravnici koji se u to razumiju isto kao i ustavni suci, ali Ustavni sud je iznad, prema tome štogod donio morate poštivati“, kazao je Milanović.

ZAGREB - Pet SDP-ovih zastupnika u Europskom parlamentu je mjesečnim izdvajanjem od plaće u pola godine Zakladi "Ana Rukavina" doniralo ukupno 300.000 kuna, izvijestila je na današnjoj konferenciji za novinare upraviteljica Zaklade Marija Rukavina. Konferenciji za novinare u prostorijama Zaklade "Ana Rukavina" nazočilo je i pet zastupnika SDP-a u Europskom parlamentu - Biljana Borzan, Marino Baldini, Oleg Valjalo, Sandra Petrović Jakovina i Tonino Picula, koji su mjesečno za tu Zakladu iz plaće izdvajali po deset tisuća kuna. Zahvalivši na doniranim sredstvima, Rukavina je podsjetila da su oni 24. srpnja potpisali izjavu o doniranju dijela svojih prihoda Zakladi" Ana Rukavina" do kraja ovog saziva Europskog parlamenta. Marija Rukavina rekla je da će se taj novac pridodati 1,1 milijunu kuna prikupljenih dobrovoljnim prilozima građana na humanitarni broj 060 9000 tijekom osmog po redu koncerta "Želim život" Zaklade Ana Rukavina na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića. Najavila je da će prikupljeni novac utrošiti na organiziranje akcija prikupljanja uzoraka krvi. Dodala je i da je u ovoj godini Zaklada održala 33 akcije prikupljanja uzoraka krvi diljem zemlje, pri čemu je samo za materijal i osnovne stvari potrošeno 199.000 kuna, jer su te akcije vrlo skupe. Rukavina je rekla i da su u to, uz pomoć Ministarstva zdravlja, uključili devet transfuzijskih centara u Hrvatskoj i Zavod za tipizaciju tkiva u KBC "Rebro" da permanentno uzimaju uzorke. Dodala je i da je u proračunu za iduću godinu predviđeno 4,45 milijuna kuna za tipizaciju tkiva. Za iduću godinu upraviteljica Zaklade Marija Rukavina najavila je plan da se u Washington na godinu dana uputi hrvatski liječnik na stručno usavršavanje kako bi bio upoznat sa najnovijim medicinskim dostignućima na tom području.

SPLIT - Policija je danas izvijestila da je jedan od poginulih u jučerašnjoj teškoj nesreći kod Dugopolja 36-godišnjak iz mjesta Koprivno kod Dugopolja, a identitet druge osobe, koja je izgorjela u automobilu, još se utvrđuje. Identificirani muškarac je pri slijetanju "mercedesa" s nadvožnjaka "Presika" ispao iz automobila. Osoba koja još nije identificirana izgorjela je u automobilu u požaru koji je buknuo kad je "mercedes" s nadvožnaka pao na cestu ispod. Tijela poginulih su prevezena na Odjel patologije Kliničkog bolničkog centra (KBC) Split, gdje je jedan i identificiran.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙