FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 24. studenog 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

SLATINA - Predsjednik SDP-a i premijer Zoran Milanović rekao je danas u Slatini kako je Hrvatska u svakom pogledu uređenija država nego prije dvije godine, te da SDP na tome putu neće posustati. „Mi u državu uvodimo red poštujući najviše standarde demokracije, zaštite svih manjina, svih prava, biramo igrati po najstrožim i najtežim pravilima. To su dugoročne investicije i svjesni smo da uvođenjem promjena u Hrvatsku moramo mijenjati i sami sebe, da budemo dosljedni svojim vrijednostima. To je teži, ali bolji i isplativiji put,“ kazao je Milanović obraćajući se izaslanicima na izbornoj konvenciji SDP-a Virovitičko-podravske županije. Naglasio je da građani imaju puno više razloga vjerovati u državu, u njezine organe i institucije, vidjeti da se donose bolji zakoni te da na tome putu SDP neće posustati. „Hrvatska je urednija i uređenija država nego prije dvije godine, u skoro svakom pogledu. Iza nas je nered, bezakonje i sudovi će reći o tome što imaju reći, pred nama je zadatak da zemlju pokrenemo, da se dogodi gospodarski rast , a to 'dogodi' ne kažem slučajno jer što god učinili morate imati okolnosti koje vam idu na ruku i barem malo sreće,“ rekao je Milanović.

ZAGREB - Građanska inicijativa "U ime obitelji" upozorila je danas da se, po njihovim informacijama, vrše pritisci na državne službenike, ali i SDP-ove birače, da glasuju "protiv" na referendumu koji će se održati 1. prosinca o ustavnoj definiciji braka kao zajednice muškarca i žene te je pozvala SDP-ove glasače da se odmaknu od stranačke pripadnosti i glasuju po svojoj savjesti. Dobivamo informacije o pritiscima na državne službenike, članove sindikata, zaposlenike u obrazovnom sustavu i dr. da glasaju "protiv", navodi Inicijativa u priopćenju i dodaje da im se s tim u vezi javlja sve više glasača i birača, pa i članova SDP-a i drugih stranaka na vlasti. U videozapisu upućenom glasačima i biračima SDP-a poziva ih se da se "ne daju zastrašiti, da se odmaknu od stranačke pripadnosti" te glasuju po svojoj savjesti na referendumu 1. prosinca. "Građani se ispričavaju, osjećaju se osramoćeni postupcima aktualne vlasti, govorom mržnje, nametanjem jednoumlja, iskorištavanjem političke moći protiv svih onih koji će 1. prosinca glasati za brak kao zajednicu muškarca i žene. Znamo da ste i vi, članovi i glasači SDP-a i drugih stranaka na vlasti, izloženi pritiscima. Znamo da se i vama prijeti otkazima i nameće stranačko jednoumlje", kaže u videozapisu čelnica Inicijative Željka Markić.

SPLIT - Nadbiskup splitsko-makarski mons. Marin Barišić i katedralni župnik Tomislav Ćubelić danas su na misi u splitskoj katedrali Sv. Duje pozvali vjernike da izađu 1. prosinca na referendum i zaokruže odgovor "za" na pitanje jesu li za to da se u Ustav RH unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca. Nadbiskup Barišić je također svim župnicima u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji uputio pismo u kojem ih poziva da potaknu vjernike da izađu na ovaj referendum i glasuju za. „U nedjelju je ispit zrelosti. Potrebno je da izađemo odgovorno na referendum, kamo sreće da to bude odluka velikog postotka onih koji su Isusovi“, istaknuo je nadbiskup Barišić obraćajući se vjernicima na kraju mise, a katedralni župnik Tomislav Ćubelić je rekao kako je „puno onih koji su protiv i svi će izaći na referendum“. U pismu župnicima Splitsko-makarske nadbiskupije, mons. Barišić naglašava kako je vrijeme Došašća i kršćanske duhovne priprave vrijeme „našeg obraćenja i donošenja važnih odluka za bolji ljudski i vjernički život“. „Naša zajednička odluka je i izlazak na referendum za svetost braka muškarca i žene u hrvatskom narodu“, ističe nadbiskup u pismu.

PLOMIN - Tridesetjednogodišnji motociklist s područja Matulja smrtno je stradao u prometnoj nesreći koja se danas oko 11 sati dogodila na cesti Pula - Rijeka, izvijestila je istarska policija. Nesreću je skrivio 72-godišnji vozač automobila iz Vozilića koji je kod skretanja ulijevo za naselje Kušari oduzeo prednost motociklistu koji je "hondom" dolazio iz smjera Rijeke, rekla je glasnogovornica policije Nataša Vitasović. Motociklist je od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu.

OMIŠ - Dvojica mladića zadobili su teške ozljede nakon što su popodne s motociklom izletjeli izvan kolnika u Dućama nedaleko od Omiša, potvrdila je splitska policija. Nesreća se dogodila oko 14,15 sati kada su 20-godišnjak i 27-godišnjak u zavoju, iz još neutvrđenih razoga, motociklom izletjeli izvan kolnika. Obojica su kolima Hitne medicinske pomoći prebačeni u splitsku bolnicu. Jutros je u prometnoj nesreći na makarskom području život izgubio 25-godišnji vozač. On je oko 2,50 sati na cesti Igrane-Živogošće, najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad automobilom "passat" i sletio izvan kolnika te udario u rasvjetni stup. Od zadobivenih ozljeda umro je na mjestu prometne nesreće.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙