FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 31. listopada 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

MADRID

Real Madrid je sinoć u utakmici 11. kola španjolskog prvenstva sa 7-3 pobijedio Sevillu, a hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić je zabio dva gola iz kaznenog udarca za poraženu momčad, dok je Luka Modrić za Kraljevski klub odigrao 20 minuta.

Cristiano Ronaldo je zabio hat-trick, sbvoj 18. u La Ligi, a Gareth Bale je postao peti britanski nogometaš koji je zabio za Real Madrid na Bernabeu zatrasavši mrežu Seville dva puta.

Francuski napadač Karim Benzema također je pridonio pobjedi s dva gola za trećeplasirani Real koji se sada približio Atletico Madridu na dva boda.

Momčad Carla Ancelottija je djelovala uvjerljivo i u prvom je poluvremenu povela sa 3-0, ali onda je dopustila Sevilli da se vrati u igru.

Sevilla je odigrala zadnju četvrtinu s deset igrača nakon što je veznjak Stephane M'Bia dobio drugi žuti karton jer je povukao našeg Luku Modrića za rukav. Ovo je i prva utakmica u zadnjih 50 godina u španjolskom prvenstvu na kojoj je na Bernabeu zabijeno deset golova.

Poveo je Real golom Balea u 13. minuti, drugi gol Velšanina "pao je" je u 27. minuti. Pet minuta kasnije Ronaldo je zabio iz kaznenog udarca za 3-0.

Sevilla je nakon toga utišala domaće navijače. Najprije je Rakitić zabio gol iz jedanaesterca za 3-1, a Carlos Bacca je zabio za 3-2 dvije minute kasnije.

U drugom poluvremenu Bale se potvrdio kao sjajan igrač asistiravši Benzemi za gol, a Ronaldo je pogodio za 5-2, prije nego je Rakitić u 63. minuti zabio svoj drugi gol za Sevillu iz kornera.

U sljedećih fantastičnih deset minuta, Ronaldo je zabio svoj treći gol, odnosno upotpunio je svoj 18. hat-trick u La Ligi. Međutim, nakon toga je skrivio jedanaesterac kojeg Rakitić ovaj put nije realizirao.

Benzema je zabio svoj drugi gol i sedmi za Real 10 minuta prije kraja.

Prva je sa šest bodova prednosti ispred Real Madrida i dalje Barcelona koja je u utorak slavila protiv Celte Vigo sa 3-0, drugi je Atletico Madrid koji u četvrtak dočekuje Granadu. Sevilla je na desetom mjestu sa 13 bodova.

Rakitić se sa dva pogotka postignuta na sinoćnjoj utakmici popeo na listi strijelaca u španjolskom prvenstvu na treće mjesto (sedam golova), ispred njega su Dego Costa i Cristiano Ronaldo sa 11 golova i Lionel Messi sa osam golova.

BOSTON

Boston Red Soxi su u srijedu osvojili 109. izdanje World Series, finale Sjevernoameričke baseball lige (MLB), pobijedivši Saint Louis Cardinalse sa 4-2 u seriji na četiri pobjede.

Boston je pobijedio na svom terenu sa 6-1 u šestoj utakmici serije.

Red Soxi, čija većina igrača ima brade koje su pustili da rastu prije početka sezone, došli su do naslova prvi put od 1918. na svom stadionu Fenway Park, najstarijem stadionu u MLB (101 godina), pred 38.447 gledatelja od kojih su neki ulaznice platili i nekoliko tisuća dolara.

Dominikanac David Ortiz je proglašen najkorisnijim igračem finalne serije, sa 68 posto uspjeha (11 od 16 udaraca), od kojih su dva bila homerunsa.

Red Soxi su prošlu sezonu završili kao zadnji u diviziji. Jedina druga momčad koja je osvojila naslov prvaka u MLB-u nakon što je sezonu prije toga bila zadnja bila je Minnesota 1991.

Bostonu je ovo osmi naslov World Series (1903., 1912., 1915., 1916., 1918., 2004., 2007., 2013.), a u zadnjih deset godina je tri puta pobijedila u finalu.

RIM

U derbiju 10. kola talijanskog nogometnog prvenstva Napoli je u Firenzi pobijedio Fiorentinu 2-1 u susretu s dva crvena kartona i niz sudačkih pogrešaka.

Golove za Napoli postigli su Jose Callejon (12) i Dries Mertens (36), dok je strijelac za 'viole' bio Giuseppe Rossi (28-11m). Oba sastava završila su utakmicu s igračem manje. Prvo je u 80. minuti isključen veznjak Napolija Christian Maggio, a u sudačkoj nadoknadi je pocrvenio Juan Guillermo Cuadrado. Ante Rebić je pratio utakmicu s klupe domaćeg sastava, dok je Josip Radošević bio među pričuvama Napolija.

Aktualni prvak Juventus bez većih problema je pobijedio Cataniju 4-0 uz četiri različita strijelca. Golove za 'Staru damu' postigli su Arturo Vidal (26), Andrea Pirlo (34), Carlos Tevez (66) i Leonardo Bonucci (71).

Milan i Lazio su na San Siru odigrali 1-1. Domaćin je poveo u 54. minuti golom Kake, a izjednačio je u 72. minuti Michael Ciani. Josip Elez nije nastupio za Lazio.

Genova je pobijedila Parmu 1-0, a Šime Vrsaljko je za domaći sastav igrao do 21. minute kada je zamijenjen zbog ozljede.

Udinese je slavio na gostovanju kod Sassuola 2-1, a Ivan Kelava i Igor Bubnjić su sjedili na klupi za pričuve pobjedničkog sastava.

Livorno i Torino su odigrali 'ludu' utakmicu sa šest golova. Torino je već nakon osam minuta vodio 2-0, domaćin je okrenuo na 3-2, a Torino je u samoj završnici osvojio bod.

Na ljestvici vodi Roma sa 27 bodova i utakmicom manje, Napoli na drugom mjestu ima 25 bodova koliko i Juventus na trećoj poziciji.

LONDON/ZAGREB

Hrvatski reprezentativac Niko Kranjčar ozlijedio se na utakmici engleske Druge lige između Wigana i njegovog QPR-a.

Kranjčar je napustio igru u 44. minuti, a dodatne pretrage će pokazati kolika je težina njegove ozljede, te hoće li konkurirati za dvoboj dodatnih kvalifikacija za SP 2014 protiv Islanda.

Inače, dvoboj 14. kola između Wigana i QPR-a okončan je bez zgoditaka 0-0, a QPR je ostao treći na ljestvici iza Crystal Palacea i Burnleya.

ZAGREB

Vaterpolisti Primorje Erste banke i Mladosti ostvarili su uvjerljive pobjede u susretima 5. kola Jadranske lige.

Primorje EB je u Splitu slavilo protiv POŠK-a 21-6, dok je Mladost također u Splitu pobijedila Jadran 15-6. Mornar BS je kao gost pobijedio Šibenik 14-6.

Na ljestvici vodi Primorje EB s pet pobjeda, Jug CO ima četiri pobjede i susret manje, a na trećem mjestu je Jadran HN sa četiri pobjede i jednim porazom.

ZAGREB

U posljednjem susretu 3. kola B skupine Eurokupa košarkaši Cedevite su na gostovanju kod EWE Baskets Oldenburga izgubili nakon produžetka 90-92.

Najefikasniji igrači u redovima Cedevite bili su Nolan Smith i Tomislav Zubčić sa po 22 koša, te Miro Bilan sa 15 koševa, dok su njemački sastav predvodili Julius Jenkins sa 19, Ricky Paulding sa 18, te Robin Smeulders sa 14 koševa.

Cedevita nakon tri kola ima pobjedu i dva poraza.

ZAGREB

Odbojkašice Poreča, te odbojkaši Murse-Osijek i Mladost Marina Kaštela ispali su u 16-ini finala Kupa CEV.

Nakon što su u prvom susretu u Izraelu izgubile od Hapoel Kfar Sabe 0-3, Porečanke su u uzvratu u dvorani Žatika poražene 2-3 (25-16, 21-25, 25-12, 20-25, 12-15). Odbojkašicama Poreča trebala je pobjeda 3-0 ili 3-1 kako bi izborile 'zlatni set' i priliku za nastavak natjecanja, no nisu uspjele.

Bez plasmana u osminu finala ostali su i odbojkaši Murse-Osijeka, te Mladost Marina Kaštela. Mursa-Osijek je u prvom susretu u Francuskoj glatko izgubila od Arago de Sete 0-3 osvojivši 42 poena. Francuzi su bili uvjerljivi i u uzvratu u Gradskom vrtu pobijedivši 3-0 (25-12, 25-21, 25-22)

Obje utakmice 16-ine finala izgubila je i Mladost od grčkog PAOK-a. U prvom susretu u Solunu grčki prvak je slavio 3-0, a večeras u Kaštelama 3-1 (25-16, 19-25, 25-19, 28-26).

EINDHOVEN

Nogometaši PSV Eindhovena, idućeg suparnika zagrebačkog Dinama u Europskoj ligi, ispali su iz nizozemskog Kupa nakon što su u dvoboju 3. kola u Eindhovenu izgubili od Rode 1-3.

Golove za goste zabili su Fledderus (18) i Hupperts (37, 67), dok je utješni pogodak za PSV zabio Brenet u 87. minuti. PSV i Roda su igrali i proteklog vikenda u prvenstvu, a Roda je u Kerkradeu slavila 2-1.

PSV je u posljednja četiri susreta (dva u prvenstvu, te po jednog u kupu i Europskoj ligi) osvojio samo jedan bod u Zagrebu protiv Dinama, te upisao tri poraza.

PSV u subotu na svom stadionu dočekuje Zwolle, a potom u četvrtak u Eindhoven dolazi Dinamo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙