FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 8. listopada 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

PARIZ

Poljska, koju će predstavljati četvrta tenisačica svijeta Agnieszka Radwanska i polufinalist zadnjeg Wimbledona Jerzy Janowicz, dobila je ulogu prve nositeljice u turniru za mješovite reprezentacije Hopman kupu za 2014. godinu, na kojem prvi put sudjeluje.

Srbija, koja je u finalu ove godine izgubila iako su za nju igrali Novak Đoković i Ana Ivanović, neće nastuptii iduće godine.

Hopman Cup, koji se igra od 28. prosinca 2013. do 4. siječnja 2014. u Perthu, okupit će osam mješovitih reprezentacija koje čine dvoje igrača podijeljenih u skupine od po četiri, a u finalu nastupa prvi iz svake skupine. Mečeve igraju tenisači pojedinačno, tenisačice pojedinačno i mješoviti parovi.

BEČ

Njemačka muška stolnoteniska reprezentacija osvojila je šesti uzastopni naslov ekipnog prvaka Europe, u finalu EP u Beču Nijemci su svladali Grke sa 3-1.

Junak njemačke pobjede bio je Dmitrij Ovčarov koji je donio dva boda u finalu svladavši u prvom dvoboju Kalinikosa Kreangu sa 3-0 (11-3, 13-11, 11-6), a u posljednjem Panagiotisa Gionisa sa 3-1 (8-11, 12-10, 12-10, ).

Preostali bod Njemačkoj je donio Patrick Franziska koji je svladao Konstantinosa Papageorgioua sa 3-1 (11-7, 8-11, 11-7, 11-3), dok je jedini bod za Grčku osvojio Gionis koji je nadigrao Patricka Bauma sa 3-2 (9-11, 10-12, 11-7, 11-3, 11-3).

U ženskoj konkurenciji također je slavila Njemačka koja je u finalu ranije u ponedjeljak nadigrala Rumunjsku sa 3-1. Njemačkoj je ovo prvo zlato u ženskoj konkurenciji nakon 1998. godine, dok je Rumunjska osvojila treće uzastopno srebro, prethodna dva puta gubila je od Nizozemske.

Hrvatska muška reprezentacija natjecanje u Beču završila je na šestom mjestu, dok je ženska zauzela 16. mjesto.

U utorak počinje pojedinačni dio EP-a u Beču.

ZAGREB

Hokejaši Medveščaka ostvarili su i šestu uzastopnu pobjedu u KHL ligi svladavši u Domu sportova Neftehimika iz Nižnjekamska sa 6-0 (3-0, 3-0, 0-0).

Strijelci za "medvjede" bili su Charles Linget (7:39), Kurtis Foster (16:33), Matt Ellison (17:11), Jonathan Cheechoo (20:50), Matt Murley (30:37) i Patrick Bjorkstrand (31:55), dok je vratar Barry Brust upisao 30 obrana za svoj treći uzastopni "shutout".

Medveščak je tako seriju od šest uzastopnih domaćih utakmica okončao s istim brojem pobjeda osvojivši pritom 17 od mogućih 18 bodova.

Trenutačno Medveščak zauzima peto mjesto u Zapadnoj konferenciji sa 23 boda, dva manje od trećeg Donbassa i jednim od četvrtog Dinama iz Rige.

Od sljedećih 14 utakmica Medveščak će čak 13 odigrati u gostima, a prvo na redu je ono kod Dinama u Minsku u srijedu.

NEW YORK

Edmonton Oilers su supjeli nadoknaditi zaostatak od 3-0 u zadnjoj trećini i na kraju svladati New Jersey nakon izvođenja kaznenih udaraca te ostvariti svoju prvu pobjedu od početka sezone.

Ryan Nugent-Hopkins, u svojoj prvoj utakmici nakon oporavka od operacije ramena, zabio je prvi gol za Edmonton u petoj minuti zadnje trećine.

Andrew Ference je smanjio prednost New Jerseya na 3-2 četiri minute kasnije, a David Perron je izjednačio dvije i pol minute poslije njega, da bi Taylor Hall doveo Edmonton u vodstvo od 4-3 u 13:30 minuti.

U napetoj završnici zadnje trećine, centar Devilsa Patrik Elias je zabio gol 53 sekunde prije kraja za produžetke i onda i kaznene udarce.

Jordan Eberle i Perron su zabili po gol za Edmonton u kaznenim udarcima, dok je Damien Brunner promašio za New Jersey, a onda Jason LaBarbera zaustavio udarac Ryanea Clowea i zapečatio pobjedu Oilersa.

U drugoj utakmici NHL-a igranoj sinoć New York Rangersi su pobijedili Los Angeles Lingse sa 3-1.

Brad Richards je zabio dva gola za New York i vratar Los Angelesa Jonathan Quick je napravio strašnu pogrešku i tako pomogao Rangersima da dođu do prve pobjede ove sezone.

Richards je postigao pogodak u prvoj i drugoj trećini za 2-0 za Rangerse, ali su se Kingsi približili na gol razlike prije pogreške svog vratara.

Ryan McDonagh je maknuo pak s Rangersovog dijela terena odmah na početku zadnje trećine, a Quick ga je nespretno posalo u svoju mrežu i tako osigurao svojoj momčadi poraz.

Quick je utakmicu završio sa 25 obrane, dok je Henrik Lundqvist obranio 28 udaraca za New York.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙