FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 5. listopada 2013. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati:

BERN - Međunarodna nogometna federacija (FIFA) objavila je kako će nositelji skupina na Svjetskom prvenstvu u Brazilu biti sedam najboljih reprezentacija s Fifine ljestvice, te domaćin Brazil. Fifa je objavila i kako će se nositelji odrediti na osnovu ljestvice objavljene 17. listopada, a ne 6. prosinca kada je ždrijeb skupina World Cupa. Trenutačno prvih sedam mjesta na ljestvici krovne nogometne organizacije drže Španjolska, Argentina, Njemačka, Italija, Kolumbija, Belgija i Urugvaj. Domaćin SP-a Brazil je osmi, dok je Hrvatska na desetom mjestu. Između 'Selecaoa' i 'vatrenih' na devetom mjestu se nalazi Nizozemska koja bi tako mogla ostati bez mjesta među nositeljima premda je bila prva europska reprezentacija koja je izvadila vizu za SP.

TOKIO - Hrvatski tenisač Ivan Dodig nije se uspio plasirati u finale ATP teniskog turnira u Tokiju nakon što je u polufinalu izgubio od trećeg nositelja Kanađanina Miloša Raonica 6-7 (4), 1-6. Bio je to njihov treći međusobni susret i prvi poraz hrvatskog tenisača. U prethodna dva dvoboja Dodig je slavio u Barceloni 2011. i u Eastbourneu ove godine. Za Dodiga je to bilo treće polufinale ove godine, nažalost i treći poraz. U Munchenu ga je zaustavio Nijemac Tommy Haas, a u Eastbourneu Španjolac Feliciano Lopez. U drugom polufinalnom susretu sastaju se Argentinac Juan Martin Del Potro i Španjolac Nicolas Almagro.

YEONGAM - Aktualni svjetski prvak u formuli 1 Nijemac Sebastian Vettel u RedBull Renaultu ostvario je najbolje vrijeme kvalifikacija i na sutrašnjoj će Velikoj Nagradi Koreje u Yeongamu startati s najbolje pozicije. Vettel je izborio treći uzastopni 'pole position', šesti ove sezone, te 43. u karijeri. S drugog mjesta startat će Britanac Lewis Hamilton u Mercedesu, dok iz drugog reda kreću Australac Mark Webber (RedBull - Renault) i Francuz Romain Grosjean (Lotus - Renault). Vettelov glavni konkurent za naslov svjetskog prvaka Španjolac Fernando Alonso u Ferrariju zauzeo je šesto mjesto u kvalifikacijama. Šest utrka prije kraja svjetskog prvenstva Vettel vodi sa 247 bodova, Alonso je drugi sa 187 bodova, treći je Hamilton sa 151 bodom, a zatim slijede Finac Kimi Raikkonen (149), Australac Mark Webber (130), Nijemac Nico Rosberg (116)...

PEKING - Španjolski tenisač Rafael Nadal plasirao se u finale ATP teniskog turnira u Pekingu i bez obzira na ishod finalnog meča od ponedjeljka će biti najbolji tenisač svijeta. Nadal je izborio finale nakon što mu je češki tenisač Tomas Berdych predao polufinalni meč pri vodstvu 4-2 u prvom setu. Španjolac će u finalu igrati protiv pobjednika dvoboja između Srbina Novaka Đokovića i Francuza Richarda Gasqueta. Nadal je posljednji put bio broj jedan na ATP ljestvici u srpnju 2011. godine. Prvi put to mu je uspjelo u kolovozu 2008. kada se na broju jedan zadržao 46 tjedana. Ove godine Nadal je već osvojio 10 turnira, pri čemu Roland Garros i US Open, a na još dva turnira je igrao u finalu. Ukupno je upisao 65 pobjeda i samo tri poraza.

ANTWERPEN - Amerikanka Simone Biles osvojila je naslov svjetske prvakinje u višeboju na SP u gimnastici u Antwerpenu, 16-godišnja Amerikanka je do zlata stigla sa 60,216 bodova. Srebro je osvojila još jedna Amerikanka, Kyla Ross sa 59,332 bodova, a broncu Ruskinja Alija Mustafina, svjetska prvakinja u višeboju iz 2010. godine, te osvajačica četiri medalje s prošlogodišnjih OI iz Londona, sa 58,856. U subotu i nedjelju na SP u Antwerpenu na programu su finala po spravama, a u finalu konja s hvataljkama u subotu od 1545 sati nastupit će i hrvatski predstavnik Robert Seligman.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙