FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 18. listopada 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

MOSKVA - Hrvatski tenisač Ivo Karlović izborio je polufinale ATP turnira Kremlin kupa u Moskvi pobijedivši Rusa Karena Kačanova s 6-4, 6-0. Karlović je za samo 52 minute riješio mladog, 17-godišnjeg Kačanova, koji je kao 808. tenisač svijeta dobio pozivnicu organizatora i iznenađujuće prošao u četvrtfinale svladavši trećeg nositelja Janka Tipsarevića. Točno dvostruko stariji Karlović je u meču s Kačanovim imao 11 as-servisa, a njegov početni udarac nijednom nije došao u pitanje.

U polufinalu Karlović ide na prvoga nositelja Francuza Richarda Gasqueta. U drugom polufinalu igraju Rus Mihail Kukuškin i Talijan Andreas Seppi. Kukuškin i Seppi igrat će od 14.30 sati, a nakon njih će na teren Karlović i Gasquet.

ALMATY - Hrvatski boksač u teškoj kategoriji Marko Čalić prošao je i drugu prepreku na Svjetskom boksačkom prvenstvu u kazahstanskom Almatyju. Član BK Pula pobijedio je Kineza Xuanxuana Wanga, branitelja brončane medalje s prošlog SP-a i petog nositelja turnira, jednoglasnom odlukom sudaca 3-0 (30-27, 30-27, 30-27). Čalića u ponedjeljak u osmini finala čeka Čileanac Miguel Correa.

FUJAIRAH - U prvom susretu C skupine Svjetskog prvenstva za nogometaše do 17 godina u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Hrvatske je poražena od Maroka sa 1-3 (0-3). Strijelci: 0-1 Achahbar (27), 0-2 Achahbar (40), 0-3 Jaadi (45), 1-3 Murić (59). Sljedeću utakmicu hrvatska U-17 vrsta igra 21. listopada u 15 sati protiv Paname.

FUJAIRAH - U drugom susretu 1. kola skupine C Svjetskog prvenstva za nogometaše do 17 godina, u kojoj igra i Hrvatska, Uzbekistan je u Fujairahu svladao Panamu sa 2-0 (0-0). Strijelci za Uzbekistan bili su Abasov (68) i Ašmuratov (76).

DUBROVNIK - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović danas je na dubrovačkom Sveučilištu sudjelovao na promocijskom danu "Karijera nakon sportske karijere" koji u sklopu projekta "Sportaši i obrazovanje 2013-2016." provodi Hrvatski olimpijski odbor. Tom prigodom on je kazao kako je cilj ovoga projekta da se što više djece potakne, da se što duže bave sportom, ali da i oni koji će postati vrhunski sportaši, tijekom karijere ne zanemare obrazovanje. Ministar Jovanović podsjetio je kako svega pet posto vrhunskih sportaša nakon karijere mogu živjeti od onoga što su zaradili baveći se sportom, dok će se, naglasio je, ostali naći u vrlo teškoj situaciji.

"Želimo dati mogućnost sportašima da im šport ne bude razlog zašto nisu mogli steći vrhunsko obrazovanje", kazao je Željko Jovanović. Kao primjer usklađivanja sportskih i akademskih uspjeha naveo je američki model jer upravo u SAD-u vrhunski sportaši moraju biti i odlični studenti.

ZAGREB - U spomen na legendarnog rukometaša Iztoka Puca, Hrvatski olimpijski odbor i Slovenski olimpijski odbor, te Hrvatski i Slovenski rukometni savez pokreću Nagradu "Iztok Puc", priopćeno je iz HOO-a. Radi se o godišnjoj nagradi za hrvatske i slovenske rukometaše do 18 godina, a utemeljitelji nagrade svečano će potpisat sporazum 23. listopada u Ljubljani.

SANKT PETERBURG - U derbiju 13. kola ruskog nogometnog prvenstva vodeći Zenit iz Sankt Peterburga svladao je prvaka CSKA iz Moskve sa 2-0 (2-0). Strijelci za Zenit bili su Širokov (16) i Hulk (45). Ovom pobjedom zenit se izdvojio na vrhu sa 32 boda, osam više od Lokomotiva i Spartaka, dok je CSKA peti sa 21.

MOSKVA - Disciplinska komisija KHL lige kaznila je branič AK Barsa Grigorija Panina s 11 utakmica neigranja zbog grubog nasrtaja na igrača Medveščaka Matta Murleyja. Panin je dobio deset utakmica kazne zbog nesportskog starta, a još jednu utakmicu kazne jer je nedavno u susretu protiv Leva učinio slično. Ruski hokejaš je u 31. minuti utakmice brutalno naletio na Murleyja i zabio ga u ogradu. Napadač 'medvjeda' je nekoliko trenutaka ostao ležati na ledu, a s njega je izašao uz liječničku pomoć. Srećom, 34-godišnji Amerikanac je prošao bez težih posljedica, zaradio je 'samo' četiri šava iznad desnog uha. Murley je izrazio želju da nastupi već protiv Dinama u subotu, ali liječnici su mu zabranili igranje dok ne faza promatranja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙