FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 23. rujna 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker, koji je naslijedio Vlatka Markovića, uputio je danas obitelji Marković brzojav sućuti u kojem ističe da je HNS izgubio jednog od najboljih i najvažnijih nogometnih djelatnika u svojoj povijesti.

"Bila mi je čast poznavati Vlatka i s njim surađivati, a suvišno je uopće nabrajati čime je sve zadužio Hrvatski nogometni savez", stoji u brzojavu Davora Šukera objavljenom na službenim stranicama HNS-a.

Vijest o smrti Vlatka Markovića posebno je pogodila njegovog dugogodišnjeg prijatelja i najbližeg suradnika Zorislava Srebrića.

"Naše poznanstvo traje od 1959. godine kada sam ja igrao za pionire Dinama, a Vlatko došao u prvu momčad. Bio je izvanredan nogometaš, ali i čovjek koji je plijenio šarmom. Došao je i do reprezentacije Jugoslavije, što u ono vrijeme nije bilo lako, a bio je i član najbolje jedanaestorice u Čileu 1962., gdje je Jugoslavija osvojila četvrto mjesto", kazao je Srebrić.

ZAGREB - Ivan Dodig postao je najbolji hrvatski tenisač na ATP ljestvici. Dodig je napredovao za jednu poziciju i sada je 34. tenisač svijeta. Jednu poziciju slabije rangiran je Marin Čilić koji je zbog oduzetih bodova koje je osvojio nakon pada na doping-testu, nazadovao za 11 mjesta. Ivo Karlović je pao za sedam mjesta i sada je na 80. poziciji. Među deset najboljih tenisača svijeta nije bilo promjena. U vodstvu je Srbin Novak Đoković ispred Španjolca Rafaela Nadala i Britanca Andyja Murraya. Španjolac Davod Ferrer je četvrti, dok je Švicarac Roger Federer na petoj poziciji.

ZAGREB - Hrvatska tenisačica Donna Vekić napredovala je za dva mjesta na najnovijoj WTA ljestvici i sada je 77. tenisačica svijeta. Ajla Tomljanović je ostala na 88. mjestu, a među 100 najboljih je i Petra Martić na 92. poziciji. Mirjana Lučić-Baroni je trenutačno na 110. mjestu, Tereza Mrdeža je 183., a Ana Vrljić na 186. mjestu. Pobjednica juniorskog US Opena Ana Konjuh je 285. tenisačica svijeta. Na vrhu ljestvice je Amerikanka Serena Williams ispred Bjeloruskinje Viktorije Azarenko i Ruskinje Marije Šarapove.

DUBROVNIK - U Dubrovniku će se u utorak od 20 sati u dvorani u Gospinom polju odigrati uzvratni susret kvalifikacija za Europsko prvenstvo u malom nogometu, koje će se iduće godine održati u Belgiji, između reprezentacija Hrvatske i Slovačke, a u kojem će hrvatski igrači braniti prednost od 3-1 stečenu u prvom dvoboju u Bratislavi. Izbornik naše malonogometne reprezentacije Mato Stanković kazao je kako očekuje pobjedu i ispunjene tribine.

"Dobro smo se pripremili, ali moramo biti i maksimalno oprezni jer je Slovačka dobra ekipa koju čine igrači koji dolaze iz jednog kluba i stalno igraju zajedno", rekao je Stanković.

Predsjednik komisije za mali nogomet HNS-a Boris Durlen podsijetio je kako je Dubrovnik bio dobar domaćin i 1997., kada su hrvatski malonogometaši izborili nastup na Europskom prvenstvu, također pobijedom protiv Slovačke.

FIRENCA - Australac Damien Howson osvojio je naslov svjetskog prvaka u vožnji na kronometar za vozače do 23 godine starosti na Svjetskom prvenstvu u biciklizmu u Firenci, dok je hrvatski vozač Bruno Maltar zauzeo 35. mjesto sa 4:14 minute zaostatka. Howson je 43.5 kilometra dugačku dionicu svladao za 49:49 minuta, 57 sekundi brže od srebrnog Francuza Yoanna Paillota, te 1:10 minuta od brončanog Danca Lassea Hansena.

MILANO - Napadač Milana i talijanske nogometne reprezentacije Mario Balotelli kažnjen je s tri utakmice zabrane nastupa u Serie A zbog crvenog kartona kojega je dobio po završetku nedjeljnog prvenstvenog dvoboja protiv Napolija (1-2), objavilo je vodstvo lige. Balotelli je dobio drugi žuti karton nakon završetka dvoboja zbog prigovaranja sucima, a uz jednu automatsku utakmicu suspenzije liga ga je kaznila s još dvije zbog "uvreda i prijetećih gesti upućenih sucu u vrijeme isključenja". Kažnjen je i Milan koji će za sljedeću domaću utakmicu morati zatvoriti jedan dio stadiona zbog uvredljivih povika njegovih navijača prema gostujućim navijačima, a koji su bili "na osnovi njihova teritorijalna porijekla".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙