FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Jesenski ekoseminar" Zelene akcije

ZAGREB, 16. listopada 2013. (Hina) - Nevladina udruga za zaštitu okoliša Zelena akcija organizira u Zagrebu besplatni "Jesenski ekoseminar" od 12 predavanja o klimatskim promjenama, zbrinjavanju otpada, proizvodnji hrane.

Ekoseminar je edukativni program koji kroz niz predavanja, pruža pregled najvažnijih tema u zaštiti okoliša, a daje i priliku za uključivanje u ekološki aktivizam, ističe Zelena akcija.

Predavanja se održavaju u prostorijama Zelene akcije u Frankopanskoj, a predavat su vodeći hrvatski eko aktivisti i stručnjaci.

Predsjednik Zelene akcije Bernard Ivčić 17. listopada održat će predavanje "Uvod u ekoaktivizam" na kojoj će polaznici dobiti odgovor o tome što oni kao pojedinci mogu promijeniti.

Toni Vidan će 22. listopada govoriti o održivoj energetici i obnovljivim izvorima energije, a 23. listopada će Marijan Galović govoriti o otpadu.

O održivom transportu predavat će Bernard Ivčić, 24. listopada, a 29. listopada Luka Tomac govorit će o klimatskim promjenama. O zaštiti prirode i prirodnih resursa govorit će 31. listopada Jagoda Munić.

"Pravo okoliša" je tema o kojoj će 5. studenoga govoriti Enes Ćerimagić i Željka Leljak Gracin, a "Ekologija, politika, ideologija" je tema o kojoj će 7. studenoga govoriti Tomislav Tomašević.

"Održivost – modni trend ili uvjet za preživljavanje" tema je o kojoj će 12. studenoga govoriti Dražen Šimleša. Sunčana Pešak će 14. studenoga govoriti o prehrambenom suverenitetu, a 19. studenoga će Bruno Motik održati predavanje o permakulturi.

Gordana Dragičević će 21. studenoga govoriti o napuštanju fosilnih goriva i tranziciji u postkarbonsko društvo, a 23. i 24. studenoga održat će se vikend-radionica na kojoj će najaktivniji i najmotiviraniji sudionici učiti kako se planiraju kampanje i akcije koje se bave nekim od aktualnih problema zaštite okoliša.

Jesenski ekoseminar održava se u suradnji s Heinrich Böll Stiftungom te u sklopu programa "Centri znanja za društveni razvoj" koji se realizira uz potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Najredovitiji i najmotiviraniji posjetitelji moći će, po završetku seminara, sudjelovati na vikend radionici na kojoj će, zajedno s aktivistima Zelene akcije, planirati ekološku kampanju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙