FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HCK: Sabirna akcija "Solidarnost na djelu" 10. listopada

ZAGREB, 9. listopada 2013. (Hina) - "Solidarnost na djelu", zajednička akcija svih društava Hrvatskoga crvenog križa provest će se u četvrtak, 10. listopada, pod nazivom "Pomozimo onima kojima je pomoć najpotrebnija".

U 41. sabirnoj akciji "Solidarnost na djelu" prikupljat će se odjeća, obuća, hrana, novac i druga materijalna dobra, izvijestio je danas Hrvatski crveni križ, ističući da će za darovani novac građanima biti uručen novčani bon zahvalnosti s oznakom vrijednosti, numeriran i ovjeren pečatom društva Crvenoga križa s njihova područja.

Svi sudionici akcije imat će znak Crvenoga križa, a za sve dodatne obavijesti građani se mogu obratiti društvu Crvenoga križa na svojemu području.

Novac će se prikupljati i donatorskim telefonom Hrvatskoga crvenog križa broj 060 90 11, cijena poziva je 6,25 kuna (PDV uključen), a iskoristit će se za pomoć sugrađanima u Tjednu solidarnosti od 8. do 15. prosinca.

Po dosadašnjim podatcima, "Solidarnost na djelu" provodit će se u 99 (od 110) gradskih i općinskih društava Hrvatskoga crvenog križa, a ovogodišnja akcija jedna je od najvećih na području Hrvatske.

U prošlogodišnjoj akciji prikupljena je 151 tona odjeće i obuće, 48 tona hrane i 2,16 milijuna kuna, a više od 25.000 volontera Crvenoga križa pomoć je prikupljalo na 1951 mjestu. Sva prikupljena dobra podijeljena su osobama kojima je pomoć bila najpotrebnija - osobama slabijega imovinskog stanja podijeljeni su paketi hrane, odjeća i obuća, osnovnim i srednjim školama podijeljena je hrana za školske kuhinje, a učenicima iz obitelji slabijega imovinskog stanja dodijeljena je novčana pomoć.

Također, udrugama umirovljenika donirana je odjeća i obuća, a udrugama osoba s invaliditetom invalidska pomagala. Novčanom pomoći omogućeno je liječenje bolesne djece i nabava vozila za osobe s invaliditetom, a donirana je i materijalna i novčana pomoć stanovnicima na područjima pogođenima poplavama.

Hrvatski crveni križ zahvaljuje svima na pomoći i doprinosu u prošlogodišnjoj akciji te u ime onih kojima je ona potrebna i ove godine moli za pomoć u 41. sabirnoj akciji "Solidarnost na djelu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙