FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 15. rujna 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Predstavnici Vlade te Hrvatskog liječničkog sindikata i Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara - medicinskih tehničara započeli su jutros u Banskim dvorima drugi postupak mirenja, na zahtjev sindikata, koji su za srijedu najavili štrajk u bolničkom sustavu do ispunjenja zahtjeva. Čelnik sindikata liječnika Ivica Babić rekao je uoči sastanka da su se odazvali i u drugom postupku mirenja kako bi proceduralno ispunili sve obveze koje propisuje zakon, te kako bi štrajk bio neupitan.

ZAGREB- U povodu Europskog tjedna kretanja, od 16. do 22. rujna kada se održava i Dan bez automobila, ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović istaknuo je kako emisije iz prometa imaju znatan učinak na kvalitetu zraka, zdravlje i okoliš, a male promjene u svakodnevnom životu mogu imati znatan utjecaj na poboljšanje kvalitete zraka, posebno u gradovima. "Gotovo dvije trećine svih emisija iz prometa u EU potječe upravo od cestovnog prometa, a koristeći češće bicikl, javni prijevoz ili šetnju možemo dati osobni doprinos čišćem zraku i zdravijem gradu u kojem živimo", izjavio je ministar Zmajlović za Hinu.

ZAGREB - Niz tvrdnji na hrvatskoj wikipediji, poput one da je antifašizam genetski poremećaj i da ustaški pokret nije bio svjesno rasistički i totalitaran, izazvale su kritike stručnih krugova, nakon čega je ministar obrazovanja Željko Jovanović pozvao učenike da prepoznaju falsificirane povijesne činjenice i obrate posebnu pažnju na relevantnost izvora na hr.wikipediji. Javnost se za slučaj wikipedije zainteresirala nakon što je jedan od njezinih bivših suradnika otvorio facebook stranicu "Razotkrivanje sramotne hr. wikipedije", upozoravajući da je "wikipedija na hrvatskom nacionalistički ostrašćen projekt, posebno po pitanju političkih, povijesnih pa i svjetonazorskih tema.

ZAGREB - Razbojnik, koji je sinoć uhićen pri pokušaju bijega nakon pljačke poslovnice Hrvatske lutrije na zagrebačkoj Savici pri čemu je hicem iz pištolja lakše ozlijedio policajca, od ranije je poznat policiji zbog više imovinskih kaznenih djela, a osumnjičen je za pokušaj teškog ubojstva policajca, razbojništvo te dovođenje u opasnost života i imovine.

ŠIBENIK - Šibenska policija sinoć je pritvorila 40-godišnjaka iz Zagreba kojega sumnjiči da je prije dva dana u Tisnom na otoku Murteru nožem izbo i teško ozlijedio oca i pomajku. Utvrđeno je kako je osumnjičeni, zbog narušenih obiteljskih odnosa, u petak oko 21 sat iz Betine došao u Tisno gdje su se u vikendici odmarali njegov 64-godišnji otac i 61-godišnja pomajka, oboje iz Zagreba, kojima je nožem zadao više ubodnih i reznih rana po tijelu.

ZAGREB - U sudaru dva vozila u Velikoj Gorici jutros je poginula jedna osoba, izvijestila je zagrebačka policija. U kratkoj obavijesti stoji kako se nesreća dogodila oko 7,45 sati, na raskrižju Sisačke ceste i Ulice Ivana Pavla II.

RIJEKA - U Nacionalnom parku (NP) Risnjak danas se održava Dan otvorenih vrata, kojim se obilježava 60 godina od osnivanja tog parka - 15. rujna 1953. je područje masiva Risnjaka na prijedlog prirodoslovca i istraživača Ive Horvata proglašeno nacionalnim parkom. Ravnatelj Javne ustavnove NP Risnjak, Miljenko Gašparac izjavio je danas da će svi posjetitelji tijekom Dana otvorenih vrata imati besplatan ulaz, a osoblje parka omogućit će im dodatne informacije na više točaka u parku.

ZAGREB - Hrvatska ima jedan od navećih potencijala lovnog turizma u Europi, no zbog lošeg načina gospodarenja vukom teško stradava ne samo lovni turizam južne Hrvatske već i stočarstvo ionako siromašnih brdskih sela, tvrdi struka, stočari i lovci. Nitko se od njih ne zalaže za istrebljenje vuka već samo traže bolje gospodarenje njime, a glavnim krivcem takve, kako kažu, prekomjerne zaštite vuka, drže Ministarstvo zaštite okoliša i prirode.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙