FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 20. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati.

NOVA GRADIŠKA - Slavonski poljoprivrednici prekinuli su blokadu ulaza i izlaza na autocesti A3 kod čvorišta Nova Gradiška, Lužani i Velika Kopanica, a neslužbeno se doznaje da će udruge poljoprivrednika na današnjem sastanku u Novoj Gradiški odlučiti o prekidu dvotjednoga prosvjeda, te borbu nastaviti pravnim putem. Još u nedjelju prosvjednici su se povukli s ceste Gundinci-Sikirevci, a neslužbene su najave kako će se danas povući i s drugih prosvjedničkih punktova uz ceste u Slavoniji.

ILOK - Zbog nesreće u kojoj su se u Dunavu prije nekoliko dana utopile dvije osobe, a za trećom se još traga, iločki gradonačelnik Zvonimir Dragun danas je u Iloku proglasio Dan žalosti, zbog čega će i sve zastave istaknute na javnim ustanovama i drugim objektima biti spuštene na pola koplja. Dan žalosti proglašen je zbog tragične nesreće na Dunavu u kojoj su se u noći s petka na subotu utopili supružnici Robert i Ivana Miličević, dok se za Matom Papkom još traga.

ZAGREB - Šefica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec u sukobu je s logikom, poručili su jutros iz Bloka umirovljenici zajedno (BUZ), ocjenjujući kako Porezna uprava svoj dugogodišnji nerad pokušava opravdati nepotrebnim zatvaranjem ugostiteljskih objekata zbog tek nekoliko kuna viška u blagajni.

ZAGREB - Centar za istraživanje mora postao je prvi hrvatski partner Mreže banaka DNK uzoraka, Globalne mreže genomske bioraznolikosti (GGBN) i Globalne jedinice za informacije o bioraznolikosti (GBIF) čime će njegova vrijedna kolekcija živih staničnih kultura, fokusirana na toksične vrste fito i zooplanktona sjevernog Jadrana od sada biti dostupna znanstvenicima širom svijeta.

ZAGREB - Nakon Vladine odluke o suradnji na poticanju primjene informacijske i komunikacijske tehnologije za potrebe zdravstvenog sustava, pet javnih ustanova iz zdravstvenog sektora potpisalo je sporazum kojim se pobliže regulira suradnja s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom CARNet, priopćio je danas Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO).

SLAVONSKI BROD - Iako joj je na silu i uz prijetnje pokušao ukrasti laptop, 12-godišnja Brođanka jučer se suprostavila provalniku koji je njezinu sobe napustio bez plijena, izvijestila je danas brodsko-posavska policija. Policija za njim intenzivno traga te će, najavljuju, protiv njega mjerodavnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu za pokušaj razbojništva.

ZAGREB - Na Trgu bana Jelačića i Trgu Petra Preradovića, popularnom Cvjetnom trgu, uskoro će biti zabranjeno postavljanje reklama i reklamnih panoa na zgrade, a već postavljeni trebaju se ukloniti najkasnije do proljeća slijedeće godine. To je predložio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a o prijedlogu izmjena i dopuna odluke o komunalnom redu raspravljat će gradski zastupnici na sjednici Gradske skupštine, 29. kolovoza.

ZAGREB - Jutros je istočni dio Zagreba ostao bez struje, zbog čega Maksimirom i Žitnjakom nisu vozili tramvaji, ali je opskrba električnom energijom normalizirana oko 11 sati. jelatnici Elektre Zagreb sanirali su kvar na srednjenaponskom kabelskom, nastao prilikom radova na jednom gradilištu gdje je bager izvođača radova zahvatio i potrgao kabelske vodove.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙