FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 17. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati.

PULA - I crkve trebaju polagati račune kako troše proračunski novac, izjavio je danas nezavisni saborski zastupnik Damir Kajin u Puli, osvrčući se na najave kako će i crkve ubuduće morati dostavljati financijska izvješća o tome kako troše novac iz državnog proračuna. "Država i crkve trebale bi pred svaki proračun odrediti za što će se utrošiti 330 milijuna kuna, koliko godišnje dobivaju iz državnog proračuna, jer onaj tko novac daje ima pravo znati kako se njegov novac troši", poručio je Kajin na konferenciji za novinare.

ZAGREB - Vrlo je gust promet na većini cesta u smjeru mora i unutrašnjosti, a na autocesti A1 pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko 11 kilometara, izvijestio je popodne Hrvatski autoklub (HAK). Vrlo sporo u koloni vozi se od tunela Bristovac prema čvoru Zadar I, na zagrebačkoj obilaznici kolone su od čvora Jankomira oko 5 kilometara prema čvoru Lučko, na autocesti A2 Zagreb-Macelj pred naplatom Trakošćan kolona je oko 5 kilometara, a na autocesti A6 pred naplatom Kikovica u smjeru Rijeke kolona je oko 1,5 kilometara.

SPLIT - U splitskoj zračnoj i trajektnoj luci danas se očekuje promet oko 50.000 putnika u oba smjera, što je nešto manje u odnosu na protekla tri tjedna kada je broj dolazaka putnika bio veći od njihova povrataka, dok je danas broj dolazaka i odlazaka podjednak.

MAKARSKA - Iako se tijekom produljenog vikenda na Makarskom primorju odmara rekordan broj od 54.800 gostiju, danas se primjećuje velika očekivana smjena turista s prvim ovoljetnim brojnijim odlaskom od dolaska gostiju. Nakon još jedne velike smjene turista, koja je uobičajena s brojnijim odlaskom gostiju nego ih stiže na ljetovanje, prema informacijama i stanju 'bookinga hotelijera' u čijim se kućama danas odmara više od 12.000 gostiju, agencija i turističkih ureda, ljetovanje na Makarskoj rivijeri nastavit će više od 45.000 gostiju.

SPLIT - Na splitskom gradskom groblju Lovrinac danas je pokopan novinar Smiljko Šagolj koji je iznenada, u 67. godini života prije dva dana umro u svojem domu u Splitu. Posljednjem ispraćaju su, osim članova obitelji i rodbine, nazočili i brojni Šagoljevi poznavatelji i prijatelji.

ZAGREB - Od 3. do 12. rujna u Splitu će se na nekoliko pozornica održavati drugo izdanje Međunarodnog festivala suvremenog kazališta IKS 2013, priopćili su danas organizatori festivala. Festival će se odvijati na pozornicama Amfiteatra Multimedijalni kulturni centar, Doma mladih, Gradskog kazališta lutaka, Gradskog kazališta mladih, Galeriji umjetnina te u Dioklecijanovim podrumima u kojima će se, u suradnji s Perforacije Festivalom, održati Noć performansa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙