FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hamnei se nada je američka oduka o Siriji "ozbiljna"

TEHERAN, 11. rujna 2013. (Hina/AFP) - Vrhovni iranski vođa ajatolah Ali Hamnei izrazio je srijedu nadu da su Sjedinjene Države "ozbiljne" u odluci da pričekaju rezultate ruskog prijedloga o stavljanju sirijskog kemijskog arsenala pod međunarodni nadzor, prenijela je agencija Irna.

"Nadamo se da je novi pristup Sjedinjenih Država prema Siriji ozbiljan i da se ne radi o političkoj igri", izjavio je Hamnei.

Američki predsjednik Barack Obama odlučio je odgoditi vojni napad na Siriju i dati šansu ruskome planu da se sirijski kemijski arsenal stavi pod međunarodni nadzor.

Iran "pomno i budno prati događaje u regiji", rekao je Hameni koji optužuje SAD da želi "potaknuti rat i slomiti interese drugih zemalja" kako bi zapravo "zaštitio interese (američkog saveznika) Izraela".

Iran, glavni regionalni saveznik Sirije, odbacuje optužbe da je vojska sirijskog predsjednika Bašara al-Asada, koja već dvije i po godine ratuje sa sirijskim pobunjenicima, upotrijebila kemijsko oružje. I sirijski predsjednik Asad i Iran za napade optužuju terorističke skupine povezane s Al Kaidom.

Iran se prošlih tjedana snažno protivio najavama zapadne vojne intervencije u Siriji koja bi, upozoravao je, destabilizirala regiju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙