FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: projekt "Moj grad je spreman"

DUBROVNIK, 6. rujna 2013. (Hina) - Na konferenciji o zaštiti rizika od katastrofa, održanoj u Dubrovniku u sklopu projekta "Moj grad je spreman", sudjelovali su ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Jurica Peranić, predstavnik UNISDR (United Nations International Strategy for Disaster Reduction) Demetrio Innocenti, predstavnici Lučke uprave Dubrovnik, Stožera za zaštitu i spašavanje Dubrovnika te drugih službi.

Projekt "Moj grad je spreman" počeo je 2010. godine, a cilj mu je poticati predstavnike jedinica lokalne samouprave da pokrenu aktivnosti da bi se smanjio rizik od katastrofa. Grad Dubrovnik je pristupio ovom projektu u Veneciji prošle godine.

Kako je istaknuo Demetrio Innocenti, projekt podupire Europska unija (EU), a Hrvatska je napravila veliki posao 2005. godine u širenju svijesti i potrebe za smanjenjem rizika od katastrofa na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Jakov Perinić istaknuo je kako su, uz grad Dubrovnik, u svjetsku kampanju zaštite od katastrofa pristupili i gradovi Zagreb i Bjelovar.

"Grad Dubrovnik je samo za vatrogastvo i civilnu zaštitu u ovoj godini izdvojio više od 16 milijuna kuna", rekla je pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Anita Burić i dodala kako je u proteklom razdoblju dva puta obavljena stručna edukacija za članove Stožera zaštite i spašavanja i Zapovjedništva civilne zaštite, te kako su u 2012. godini u suradnji s Državnom upravom za zaštitu i spašavanje provedene i dvije vježbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙