FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlahušić osudio šovinističke poruke na grafitima

DUBROVNIK, 3. rujna 2013. (Hina) - Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić danas je najoštrije osudio šovinističke poruke koje su se jutros pojavile na grafitima na dubrovačkim ulicama.

Dubrovnik to nije, a autori tih skandaloznih grafita teško se mogu smatrati Dubrovčanima te nikako nisu dionici dubrovačkog duha tolerancije, razumijevanja i uzajamnog poštovanja koji se među ljudima na ovoj hridi razvijao više od tisućljeća, poručuje Vlahušić u priopćenju.

Čudi ga, ističe, takav primitivan čin netolerancije, kojeg u Dubrovniku nije bilo ni tijekom Domovinskog rata niti u teškim poratnim vremenima.

Nad našim zidinama stoji zastava Slobode koja Dubrovčanima i gostima iz cijelog svijeta garantira slobodno izražavanje vlastitih vjerskih, nacionalnih i drugih uvjerenja, a sve one koji su vođeni mržnjom i zloćom podsjeća kako Dubrovnik nikad nije ustuknuo pred njima.

Dubrovnik je bio i ostat će multikulturalan i multikonfesionalan grad u kojem sve vjerske i nacionalne manjine stoljećima žive u složnim i prijateljskim odnosima i zato se nadam kako će u najskorijem roku pravosudne i policijske službe izolirati i najstrože kazniti krivce koji su bezumnim činom uvrijedili sve ono na što smo u Dubrovniku najviše ponosni, poručuje gradonačelnik Andro Vlahušić.

Na Pravoslavnoj crkvi u Dubrovniku osvanuli su grafiti koji, uz ustaška obilježja, sadrže uvrede na nacionalnoj osnovi te uvrede na račun ministra Ranka Ostojića, dok je na ulazu u grad osvanuo transparent s natpisom "Stop ćirilici u Vukovaru".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙