FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 4,30 sati

ZAGREB, 28. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 4,30 sati.

WASHINGTON - Američki potpredsjednik Joe Biden rekao je u utorak da je sirijska vlada odgovorna za napad kemijskim oružjem na civile izvršen prošlog tjedna. "Nema sumnje o tome tko je odgovoran za to užasno korištenje kemijskog oružja u Siriji: sirijski režim", rekao je Biden u govoru veteranima Američke legije u Houstonu. "Oni koji koriste kemijsko oružje protiv muškaraca, žena i djece koji se ne mogu braniti, trebaju i moraju se smatrati odgovornima", rekao je Biden. Bijela kuća u utorak je priopćila da predsjednik Barack Obama još nije odlučio kako će SAD odgovoriti na taj napad koji se dogodio u predgrađu Damaska koje je u rukama pobunjenika.

WASHINGTON - Američki predsjednik Barack Obama telefonski je u utorak razgovarao s britanskim premijerom Davidom Cameronom o Siriji, priopćila je Bijela kuća. Taj je razgovor dio međunarodnih konzultacija koje Obama vodi s drugim čelnicima o tome kako odgovoriti na napad sirijskog režima kemijskim oružjem. Od napada u srijedu, Obama i njegovi najviši suradnici razgovarali su ukupno 88 puta telefonom sa stranim vođama, kazala je Bijela kuća, a sam Obama s Cameronom, koji je prekinuo godišnji odmor i vratio se u London zbog krize u Siriji, razgovarao je dvaput.

KAIRO - Najmanje dvoje pristaša svrgnutog egipatskog predsjednika Mohameda Mursija ubijeno je u utorak u sukobima sa stanovnicima i sigurnosnim snagama u gradu Beni Suef na jugu Egipta, priopćio je sigurnosni izvor. Više desetaka ljudi je ranjeno kada su se stanovnici sukobili sa stotinama islamskih prosvjednika koji su marširali kroz grad, a vladine snage potom su intervenirale kako bi pokušale spriječiti nasilje, rekao je izvor za Reuters.

BERLIN - Maleni turistički zrakoplov srušio se u utorak na sjeverozapadu Njemačke, u Froendenbergu, pri čemu je poginulo pet osoba, među kojima jedno dijete, rekli su vatrogasci za njemačku novinsku agenciju dpa. Osim djeteta, život su izgubile i dvije žene i dvojica muškaraca, a troje djece je teško ozlijeđeno, dodaju vatrogasci. Maleni zrakoplov koji je letio sa Sjevernog mora pao je na livadu. Uzrok nesreće se još istražuje.

MAIDUGURI - U dvama napadima koji se pripisuju islamističkoj skupini Boko Haram poginule su 24 osobe na sjeveroistoku Nigerije, kao odgovor na akcije privatnih milicija, izvijestili su u utorak stanovnici i čelnici. Kako navodi jedna preživjela osoba i medicinski izvor, u napadu koji se nedjelju dogodio u Bami poginulo je 18 ljudi. Od jednog mještanina i od vojnog izvora doznaje se da je u ponedjeljak u Damasaku šest osoba izgubilo život.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙