FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9.30

ZAGREB, 5. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta objavljenih do 9.30

DAMASK - Sirijski predsjednik Bašar Al-Asad izjavio je da će čvrstom rukom uništiti ustanike koji ga već dvije godine pokušavaju svrgnuti s vlasti i samo nekoliko dana nakon što je u svijet poslao sliku režima sigurnog u pobjedu ustvrdio da oporbi nema mjesta u rješavanju krize, prenose agencije u ponedjeljak. "Za terorizam se ne može pronaći nikakvo rješenje osim njegova gušenja čvrstom rukom", rekao je Asad koji ustanike naziva teroristima. "Kriza će biti riješena isključivo na bojnome polju", a za sirijsku oporbu Asad je rekao da nije uspjela i poručio da "je nepouzdana, doživjela je narodni i moralni poraz, nema ona nikakvu ulogu koju bi mogla igrati u rješavanju krize". U sukobu koji traje 28 mjeseci prema UN-u poginulo je više od 100.000 ljudi. Sirijska oporba u nedjelju je objavila kako je spremna surađivati na "nepristranoj istrazi" ratnih zločina počinjenih tijekom sirijskoga sukoba i na taj se način odazvala pozivu Visoke povjerenice UN-a za ljudska prava, Navi Pillay. .

WASHINGTON - Službeni Washington u nedjelju je izvijestio kako će 19 američkih veleposlanstava i konzulata na Bliskom istoku i u Africi biti zatvoreno do 10. kolovoza zbog mjera sigurnosti i nakon prijetnja potencijalnim napadima Al-Kaide. Na popisu je 15 diplomatskih predstavništava koja su zatvorena od nedjelje, a dodana su još četiri, stoji u priopćenju State Departmenta. Diplomatska predstavništva u Kabulu, Bagdadu i u Alžiru, zatvorena u nedjelju 4. kolovoza, u ponedjeljak će raditi.

LJUBLJANA - Manje od trećine Slovenaca zadovoljno je svojom vladom, a većina ih ne očekuje poboljšanje ekonomskog stanja u državi u idućih godinu dana, pokazala je anketa koju je u ponedjeljak objavilo ljubljansko "Delo". Na pitanje jesu li zadovoljni radom vlade koja je u parlamentu potvrđena krajem ožujka, 62 posto ispitanika odgovorilo je negativno, a zadovoljnih vladinim dosadašnjim rezultatima je 31 posto. Usto, samo 13 posto sudionika telefonske ankete provedene na 402 ispitanika vjeruje u poboljšanje ekonomske situacije u državi u idućih 12 mjeseci, 32 ih smatra da će ona ostati ista, dok 53 posto očekuje pogoršanje prilika. Prema anketi provedenoj sredinom prošlog tjedna, dvije trećine Slovenaca vjeruju da će jedna od idućih mjera vlada premijerke Alenke Bratušek biti uvođenje tzv. kriznog poreza na sva primanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙