FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 15,30 sati

ZAGREB, 18. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti iz svijeta do 15,30 sati.

GIBRALTAR - Španjolski ribariu nedjelju su prosvjedovali zbog postavljanja umjetnog grebena u Gibraltarskom zaljevu, tvrdeći da im gibraltarske vlasti blokiraju prilaz tim vodama. Oko sat vremena je 30-ak ribarskih brodova kružilo oko mjesta na kojemu je u srpnju u more bačeno 70 betonskih blokova od kojih svaki teži tri tone kako bi se napravio umjetni greben. Španjolska tvrdi da je riječ o protuzakonitoj mjeri, a vlada je povećala broj pograničnih kontrola s britanskim prekomorskim teritorijem. Dodatne pogranične kontrole prouzročile su dugačke kolone i velika čekanja za turiste i mještane, pa je britanski premijer David Cameron od Europske komisije zatražio da onamo hitno uputi skupinu promatrača.

BEJRUT - Libanonske snage sigurnosti zaplijenile su automobil krcat s eksplozivom i uhitile četvoricu muškaraca osumnjičenih za izradu bombi, priopćili su sigurnosni izvori u nedjelju, nekoliko dan nakon bombaškog napada u južnom Bejrutu u kojem je poginulo 27 ljudi. Automobil bomba otkriven je 15 kilometara južno od glavnog grada u mjestu Naameh, a bio je nakrcan s pet spremišta TNT-a i nitroglicerina. Četvoricu muškaraca se sumnjiči za pripremu eksploziva u autobombama, ali se za sada ne dovode u vezu s bombaškim bapadom od prije tri dana.

SARAJEVO - Rumunjski film "Carmen" redatelja Doru Nitescua drugi je film koji je u nedjelju predstavljen publici 19. sarajevskog filmskog festivala (SFF), gdje se natječe za titulu najboljeg igranog filma. "Carmen" je jedan od čak tri rumunjska filma koliko ih je uvršteno u ovogodišnju natjecateljsku konkureciju za najbolji igrani film SFF-a, a rječ je o iznimno dojmljivoj i mučnoj priči obitelji koja se pokušava boriti s neizlječivom bolesti kćeri. Uz borbu s bolešću prisiljeni su probijati se kroz poteškoće koje nameće bolnički sustav ali i društvo u cjelosti.

ŽENEVA - Dvojica alpinista, Švicarac i Francuz, žrtve su pogibeljne nesreće do koje je došlo u subotu u Alpama, objavila je u nedjelju policija kantona Valais. Do nesreće je došlo oko podneva. Dvojica alpinista silazila su nakon što su osvojili vrh Weissenhorn. Iz zasad nepoznatih razloga, dvojica alpinista, međusobno vezana, pala su na visinu od 300 metara s visine od 4200 metara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙