FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 4,30 sati

ZAGREB, 3. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti iz svijeta do 4,30 sati

RIM - Parlamentarni zastupnici Naroda slobode (PDL), stranke Silvija Berlusconija u petak navečer podnijeli su šefovima klubova zastupnika svoje ostavke, u znak prosvjeda zbog zatvorske presude "Il Cavaliereu", kako zovu Berlusconija, izvijestili su u petak mediji. Berlusconi se u Rimu sastao s parlamentarnim zastupnicima, članovima stranke PDL koji su ga dočekali ovacijama. Renato Schifani, zastupnik u Senatu i Renato Brunetta, zastupnik donjeg doma parlamenta najavili su da će predsjedniku republike Giorgiu Napolitanu podnijeti ostavke i od njega zatražiti pravdu. Angelino Alfano, ministar unutarnjih poslova iz PDL-a u koaliciji premijera Enrica Lette, tijekom sastanka je rekao: "Spremni smo podnijeti ostavke kako bismo obranili svoje ideale."

KAIRO - Pristaše svrgnutoga egipatskog predsjednika Mohameda Mursija u petak su se suprotstavile vojnicima i policiji odbivši napustiti dva trga koja su "okupirali" prije dva mjeseca te pozivaju na nove prosvjede ispred zgrade policije. Policija je na prosvjednike bacila suzavac te ih je potjerala ispred kompleksa zagrada u kojima se nalaze uredi egipatskih medija, koje islamisti optužuju za podilaženje prijelaznim vlastima kojima dominira vojska. Zapadni izaslanici nastoje posredovati kako bi se izbjeglo novo krvoproliće. Prosvjednici zahtijevaju povratak na vlast Mursija, prdsjednika kojega je vojska svrgnula s vlasti i zatočila 3. srpnja, nakon velikih prosvjeda naroda koji je tražio njegov odlazak s vlasti.

WASHINGTON - Trojicu somalskih gusara optuženih za ubojstvo četvero američkih državljana nakon otmice njihove jahte u blizini obale Omana u veljači 2011. američko je pravosuđe u petak osudilo na doživotni zatvor.

Trojica optuženika izbjegla su smrtnu kaznu koju je državno odvjetništvo tražilo tijekom sudskog procesa održanog u virdžinijskom gradu Norfolku u kojemu je glavni stožer američke Atlantske flote.

HAVANA - Jedanaest je osoba umrlo, a 41 je hospitalizirana u Havani, nakon konzumiranja ilegalno prodanog metilnog alkohola, izvijestilo je u petak kubansko ministarstvo zdravstva. Ministarstvo je u srijedu izvijestilo o smrti sedam ljudi koji su konzumirali metilni alkohol, objavivši kako je 41 osoba hospitalizirana, među kojima ih je osam bilo u teškom stanju. U međuvremenu su od trovanja umrle još četiri osobe, a ostale četiri su i dalje u vrlo teškom stanju. Dva pacijenta su na kemodijalizi, rekao je dužnosnik pokrajinskog ureda za zdravstvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙