FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZeGeVege festival 6. i 7. rujna u središtu Zagreba

ZAGREB, 23. kolovoza 2013. (Hina) - Udruga Prijatelji životinja danas je na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića građanima dijelila burgere od konoplje i sladolede od biljnog mlijeka najavljujući ZeGeVege festival koji će se na istom mjestu održati 6. i 7. rujna.

Biljni sladoled od vanilije i burgere od konoplje, tzv. hempburgere, dijelile su maskote ZeGeVege festivala, Mrkvić i Graškić, "pozivajući sve da 6. i 7. rujna osjete odličnu ZeGeVege atmosferu te uz raznovrsnu ponudu dobiju korisne informacije o održivom načinu življenja".

Na šestom po redu ZeGeVege festivalu posjetitelje očekuje više od 70 domaćih i inozemnih izlagača zdrave hrane, ekoloških proizvoda i kozmetike koja nije testirana na životinjama, veseli program na pozornici s preko 25 izvođača, dva restorana, brojne degustacije, tombole, promocije, besplatna friziranja i šminkanja, dječji kutak i druge zanimljivosti, priopćili su Prijatelji životinja.

Novost je, dodaju, i dodatni program iza pozornice koji će se sastojati od radionica kuhanja, prezentacija, kratkih predavanja, video projekcija i sličnih edukativnih sadržaja.

Cilj ZeGeVege festivala jest, kako ističu, "pomoći građanima da koriste za život neophodne prirodne resurse na održiv način, bez uništavanja okoliša te ugrožavanja životinja i dobrobiti drugih ljudi". Navode kako je Festival "jedinstven u Hrvatskoj po tome što se na njemu izlažu i promoviraju isključivo proizvodi biljnog podrijetla i proizvodi prijateljski prema okolišu".

"ZeGeVege festival organizira se u sklopu međunarodnoga projekta Veganmanija, poznatog festivala koji se već godinama održava u Austriji, Njemačkoj i Švicarskoj. Također, ZeGeVege festival je u sklopu kampanje Zeleni ponedjeljak koja dobiva sve više potpore u javnosti i među državnim institucijama, s ciljem dizanja svijesti građana o utjecaju prehrane na zdravlje i okoliš", navodi udruga Prijatelji životinja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙