FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Životinje u osječkom ZOO-u traže hlad i mir

OSIJEK, 29. srpnja 2013. (Hina) - Iznimno visoke temperature koje već danima stvaraju probleme ljudima, isto tako pogađaju i životinje koje traže hlad i mir, ističu u osječkom Zoološkom vrtu gdje obitava 80 različitih vrsti životinja, ukupno 600-tinjak.

Po riječima rukovoditelja osječkog ZOO-a Denisa Vedlina, sve životinje, pa čak i one porijeklom iz Afrike, ovih teških, sparnih dana povlače se u hlad, u svoje nastambe, piju veće količine vode i slabije jedu.

Zanimljivo ih je promatrati, kaže Vedlin, kako se ponašaju kao i ljudi pa rano ujutro izlaze iz svojih nastambi, nakon 10 sati se povlače u hlad, te opet navečer izlaze tek nakon 19 sati.

Posebno je vruće medvjedima i sibirskom tigru koji se često okupa u svom bazenu, te ljamama koje možda najteže podnose visoke temperature i visoku vlagu u zraku. Uglavnom, nemamo problema jer vodimo brigu da imaju sve što im je potrebno, a ovih dana, što je posebno važno, imaju i mir jer je zbog visokih temperatura značajno pao broj posjetitelja, tvrdi Vedlin.

Još je uvijek prava atrakcija albino klokan, koji je došao na svijet u osječkom Zoološkom vrtu u travnju ove godine, a koji je rijetkost i u svjetskim razmjerima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙