FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 29. srpnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati.

ZAGREB - Tvrtka Dalekovod čiji je stečajni postupak obustavio sudac zagrebačkog Trgovačkog suda Mislav Kolakušić zatražila je danas zaštitu Ustavnog suda, doznaje se u Dalekovodu. "Protiv rješenja Trgovačkog suda u Zagrebu od 22. srpnja 2013. godine, donesenim od strane suca Mislava Kolakušica, kojim je određeno zastajanje s postupanjem u postupku sklapanja predstečajne nagodbe, društvo Dalekovod danas je podnijelo tužbu Ustavnom sudu Republike Hrvatske", priopćila je glasnogovornica Dalekovoda Ivana Radić.

ZAGREB - Ministar zdravlja Rajko Ostojić rekao je danas da će se u srijedu sastati s medicinskim sestrama i tehničarima, čiji je sindikat najavio da će krenuti u štrajk zbog smanjenja plaća i neplaćanja prekovremenih sati te vraćanja prava iz starog kolektivnog ugovora. U proteklih godinu dana, Općinski i Županijski sud su u četiri navrata tadašnji kolektivni ugovor proglasili ništetnim i nezakonitim, čim smo dobili to rješenje pozvali smo sve sindikate, započeli pregovore i potpisali privremeni kolektivni ugovor koji traje tri mjeseca. Da to nismo napravili sestre, liječnici i primalje dobili bi pedeset posto manju plaću, rekao je Ostojić.

ZAGREB - KBC Sestre milosrdnice u Zagrebu danas je proglašeno "Rodilištem-prijateljem djece", kao 28. od 31 hrvatskog rodilišta s tim statusom koji bi trebao osigurati da majke i njihova djeca u rodilištima imaju najkvalitetniju skrb prema svjetskim kriterijima istoimene inicijative koju u Hrvatskoj provode UNICEF i Ministarstvo zdravlja.

ZAGREB - HNS će inicirati proglašenje punog gospodarskog pojasa na Jadranu, najavili su danas novinarima saborski zastupnici te stranke Nada Turina-Đurić i Petar Baranović Potez je to koji štiti nacionalni, ali i zajednički, odnosno interes EU, rekao je Baranović navodeći da niz 'stvari' govori u prilog proglašenju gospodarskog pojasa.

SPLIT - Predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske –Industrijskog sindikata (SMH-IS) Vedran Dragičević pozvao je na današnjoj konferenciji za novinare Upravu Brodosplita da sindikatima dostavi popise radnika kojima će biti ponuđen novi ugovor o radu te onih koji neće dobiti takvu ponudu, jer sindikat želi utjecati na rješavanje “teških socijalnih slučajeva” onih radnika koji ne bi bili obuhvaćeni takvom ponudom.

ZAGREB - Rok za podnošenje zahtjeva za stambeno zbrinjavanje povratnika - bivših nositelja stanarskog prava izvan područja posebne državne skrbi istječe 31. kolovoza 2013. godine, dok za podnošenje zahtjeva za stambeno zbrinjavanje na područjima posebne državne skrbi nema utvrđenog krajnjeg roka, priopćio je Državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje Republike Hrvatske.

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je danas u Gradskoj upravi predstavnike udruga Kontra i Iskorak koji su ga izvijestili o organizaciji ILGA Europe konferencije koja će se ove godine održati u Zagrebu, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika. Ta se konferencija svake godine organizira u drugoj zemlji (zadnja je bila u Dublinu), a za ovogodišnju je, na konferenciji u Torinu 2011. odabran Zagreb.

SISAK - Zbog visokih temperatura, Hitna medicinska pomoć na području Sisačko-moslovačke županije jučer je primila rekordnih 348 poziva, njezine ekipe imale su čak 46 intervencija, a mnoge intervencije nastavljene su i danas. "Pomoć je najčešće pružana tlakašima te srčanim i plućnim bolesnicima, a bilo je i mnogih kolapsa. Vrlo visok broj intervencija nastavljen je i tijekom današnjeg dana", rekla je glavna sestra u službi Hitne medicinske pomoći Sonja Šijanski.

OSIJEK - Iznimno visoke temperature koje već danima stvaraju probleme ljudima, isto tako pogađaju i životinje koje traže hlad i mir, ističu u osječkom Zoološkom vrtu gdje obitava 80 različitih vrsti životinja, ukupno 600-tinjak. Po riječima rukovoditelja osječkog ZOO-a Denisa Vedlina, sve životinje, pa čak i one porijeklom iz Afrike, ovih teških, sparnih dana povlače se u hlad, u svoje nastambe, piju veće količine vode i slabije jedu.

ZAGREB - Hrvatska pošta (HP) za svoje je korisnike uvela novu uslugu izrade fotografija i personaliziranih darova u svim poštanskim uredima, priopćeno je danas iz Ureda za korporativne komunikacije Hrvatska pošta. Uz izradu fotografija u više dimenzija, ova usluga korisnicima pruža mogućnost izrade brojnih drugih predmeta s motivima njihovih fotografija.

RIJEKA - Uoči, tijekom i nakon sinoćnje nogometne utakmice između Rijeke i Dinama riječka je policija privela 27 navijača, a protiv 22-ice će podnijeti optužne prijedloge, priopćila je danas PU primorsko-goranska. Utakmicu na stadionu Kantrida pratilo je ukupno 9000 gledatelja, a policija je privela 15 navijača domaće Armade te 12 Dinamovih navijača Bad Blue Boysa.

DUBROVNIK - Više od pet kilograma prstaca, čije su vađenje iz mora i prodaja zabranjeni, zaplijenila je pomorska policija u Trpnju na poluotoku Pelješcu, nakon što ih je pronašla u automobilu 71-godišnjaka kojega tereti za uništavanje zaštićenih prirodnih vrijednosti. Policija je utvrdila kako je osumnjičeni ukupno 5,14 kilograma, odnosno 416 komada prstaca u petak izlovio na području Velika Prapratna na Pelješcu.

DUBROVNIK - Na dubrovačkom području proteklog je vikenda zabilježeno čak 20 zapljena raznih droga, doznaje se u policiji.Kod 18 osoba prođene su i oduzete manje količine marihuane, hašiša, speeda i lijekova s liste opojnih droga. U 12 slučajeva droga je pronađena na graničnim prijelazima, dok je šest osoba s ilegalnim tvarima policija zatekla na području grada Ploča, otoka Korčule i Lopuda.

ZAGREB - Središnji registar osiguranika (REGOS) je uveo nove besplatne elektroničke usluge za korisnike, a kao najveću novost ističu prvi elektronički korisnički pretinac u Hrvatskoj kojem osiguranici mogu pristupiti putem online e-usluge REGOS-a na www.regos.hr i u kojem se nalaze obavijesti koje je REGOS, temeljem propisa, učinio dostupnim osiguranicima.

SPLIT - Opera Richarda Wagnera "Ukleti Holandez" premijerno će, u režiji Branka Brezoveca i u sklopu 59. Splitskog ljeta, biti izvedena 31. srpnja na otvorenoj pozornici u dvorištu splitskog HNK-a, što će biti i prvo izvođenje nekog Wagnerova djela u gotovo 60-godišnjoj povijesti Splitskoga ljeta.

ZADAR Barokni orkestar Europske unije (EUBO) održat će sutra koncert u sklopu 53. Glazbenih Večeri u sv. Donatu kojim će ravnati danski dirigent Lars Ulrik Mortensen, a riječ je o međunarodnom festivalu klasične glazbe koji se već više od pola stoljeća kontinuirano održava u Zadru Prvo gostovanje umjetnika u Zadru se održalo u sklopu 44. Glazbenih večeri.

BRIJUNI - U znaku povezivanja i obnavljanja suradnje s Festivalom igranog filma u Puli koji je ove godine proslavio 60. obljetnicu, od 31. srpnja do 30. kolovoza u ljetnom kinu Nacionalnog parka Brijuni održat će se revija suvremenog hrvatskog filma u sklopu koje će biti prikazano deset nagrađivanih filmova koji su u pulskom amfiteatru prikazani od 2000. do 2012. godine, priopćeno je danas iz Službe za odnose s javnošći NP Brijuni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙