FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 15. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat.

ZAGREB - General bojnik Dragutin Repinc, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske (HkOV) izjavio je kako će, utvrdi li Vojna policija organizacijske propuste te kršenje mjera sigurnosti u slučaju današnje pogibije ročnog vojnika Marka Zalovića, protiv svih odgovornih biti poduzete odgovarajuće mjere. Repinc je to izjavio je konferenciji za novinare u zagrebačkoj vojarni Croatia, gdje je u svoje osobno i ime svih pripadnika HkOV-a izrazio sućut obitelji smrtno stradalog 21-godišnjeg ročnika, kojega je tijekom obuke na vojnom poligonu Gašinci kod Đakova pregazio tenk.

ZAGREB - U povodu pogibije ročnika tijekom izobrazbe 11. naraštaja dragovoljnih ročnika na vojnom poligonu Gašinci kod Đakova, predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović uputio je sućut njegovoj obitelji. "Izražavam najdublju sućut zbog pogibije Vašega sina. Odabirom služenja dragovoljnoga vojnog roka, svojim trudom i rezultatima Marko je iskazao ljubav prema Domovini, kao i odlučnost da brani slobodu, sigurnost i prava naših građana i naše zemlje", stoji u sućuti predsjednika Josipovića.

ZAGREB - Ministar obrane Ante Kotromanović uputio je danas brzojav sućuti obitelji smrtno stradalog ročnog vojnika. "Sa velikim žaljenjem primio sam vijest o nesretnom događaju u kojem je smrtno stradao Vaš sin. U ovom teškom trenutku želim Vam u svoje ime i ime svih djelatnika Ministarstva obrane i pripadnika Oružanih snaga RH izraziti najdublju sućut. Ovo je nenadoknadiv gubitak za sve nas, a najveći Vama, njegovoj obitelji", navodi ministar.

ZAGREB - Požar kod Ortopedske bolnice u Biogradu, za koji je zaprimljena dojava u 15,57 sati, stavljen je pod nadzor pa su otkazane i zračne snage, a požar kod Biljana Donjih je lokaliziran, priopćili su danas zadarski vatrogasci. U 15.57 zaprimljena je dojava o požaru borove šume kod ortopedske bpolnice u Biograd, a požar je gasilo oko 20 vatrogasaca iz JVP Biograd, te DVD-a Polača, Drage, Pakoštane i Sv. Filip i Jakov s 9 vozila.

SOLIN - Teške ozljede opasne po život popodne je zadobio muškarac koji je u Koprivnom kraj Solina prilikom radova pao s krova kuće, doznaje se u splitskoj policiji. Nesreća se dogodila oko 15 sati, a teško ozlijeđeni muškarac hitno je prevezen u splitsku bolnicu gdje je zadržan na odjelu intenzivnog liječenja.

RIJEKA - Voditelj Službe općega kriminaliteta Robert Tomac je naveo da su tijekom lipnja i srpnja na području Primorsko-goranske županije prijavljene 72 teške krađe provaljivanjem u stambene objekte, a to je za 64 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Provale se najčešće događaju tijekom dana, kad u stambenim objektima nema nikoga a najčešće se krade zlatnina i nakit.

ZAGREB - U povodu blagdana Uznesenja Blažene Djevice Marije, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uputio je danas čestitku rektoru Hrvatskog nacionalnog svetišta Majke Božje Bistričke Zlatku Korenu. Bandić u čestitci napominje kako je štovanje Majke Božje duboko ukorijenjeno u hrvatskoj kršćanskoj tradiciji i duhovnosti, nadasve u pučkim hodočašćima gdje se molitvom i zavjetima preporuča Velikoj Gospi.

PUČIŠĆA - U Pučišćima na otoku Braču i ovoga se ljeta, 18-tu godinu zaredom održava Međunarodna ljetna glazbena škola, koja obuhvaća različite glazbene žanrove (klasiku, jazz,pop/rock/fusion) te je, ističu danas organizatori, uz kamen i kamenoklesarsku školu postala zaštitni znak mjesta. Organizatori u priopćenju navode kako i ove godine u školu dolazi sve već broj sudionika iz svih kontinenata, a povećao se i broj koncerata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙