FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 12. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

SPLIT/TROGIR - U sinoćnjem požaru u naselju Najevi na području općine Marina zapadno od Trogira izgorjelo je, prema prvim podacima, oko 100 maslina i jedna kamp kućica, no u njoj nikoga nije bilo pa nema ozlijeđenih, doznaje se od zapovjednika požarnog područja Trogir Hrvoja Kvarantana. Požar je izbio u predvečernjim satima i u jednom trenutku, po Kvarantanovim riječima, vatrena stihija je bila zaprijetila i kućama, ali žurnom intervencijom tri kanadera kuće su spašene. "Opožareno je oko pet hektara povrišne među kojima i nekoliko maslinika, a vatra do kasnih večernjih sati nije ugašena te će cijelu noć dežurati 33 vatrogasca," rekao je Kvarantana.

ZAGREB - Zadarski vatrogasci uz pomoć kanadera ugasili su požar kod Osnovne škole "Bartola Kašića" u kojem je izgorjelo oko tri hektara borove šume, izvijestila je sinoć Javna vatrogasna postrojba Zadar. Vatrogasci Benkovca i Ploča ugasili su požar u Šopotu gdje je izgorjela trava.

KOPRIVNICA - Koprivnička Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91) zatražila je dopisom od uprave i gradonačelnika Novoga Sada u Srbiji da joj omogući da u tom gradu 18. studenoga, na dan okupacije Vukovara, podigne spomen-ploču za sve poginule hrvatske branitelje i civile u Domovinskome ratu. Na ploči bi stajala rečenica: "Svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima i civilima u obrambeno-oslobodilačkom Domovinskom ratu 1990.-1996. – da se ne zaborave", priopćila je sinoć koprivnička Udruga branitelja. Vjerujemo da će nas u tome poduprijeti i Ministarstvo hrvatskih branitelja, ističe Udruga u priopćenju, navodeći kako je Ministarstvo, u povodu dolaska u Donju Žirovicu šesnaestero pripadnika novosadske Udruge sudionika oružanih sukoba na prostorima bivše Jugoslavije, predvođenih Željkom Vukelićem, jednim od zapovjednika srpske paravojske koji se među ostalim borio i u Vukovaru, istaknulo kako su za Ministarstvo branitelja i za Vladu RH sve žrtve jednake u svojoj patnji, da jednako zaslužuju dostojanstveno grobno mjesto, te da se radi o poginulim osobama koje zaslužuju pijetet.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙