FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UNDP-ov natječaj za pomoć energetskim zadrugama

ZAGREB, 9. kolovoza 2013. (Hina) - Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) je zajedno s partnerima, Zakladom Heinrich Boell, Hrvatskim savezom zadruga i Zelenom akcijom raspisao natječaj za pružanje tehničke pomoći razvoju energetskih zadruga u Hrvatskoj.

Natječajem će se izabrati tri lokalne inicijative za razvoj obnovljivih izvora energije prema zadružnim načelima. Namijenjen je zadrugama registriranim za obavljanje energetskih djelatnosti, te zadrugama u osnivanju koje su predale dokumentaciju u sudski registar i/ili održale osnivačku skupštinu, a vezano za projekte obnovljivih izvora energije.

Prijave se zaprimaju putem e-maila i/ili pošte do 16. rujna, priopćeno je iz UNDP-a.

Pobjednicima natječaja omogućuje se tehnička i ekonomska analiza projekta, što uključuje izradu idejnog rješenja (predinvesticijsku studiju) za projekt razvoja obnovljivih izvora energije.

Cilj projekta je potaknuti osnivanje i rad energetskih zadruga u Hrvatskoj kroz educiranje javnosti o energetskim zadrugama diljem Hrvatske, objaviti priručnik za osnivanje energetskih zadruga, te uspostaviti web stranicu radi lakše dostupnosti informacija.

Sve informacije o natječaju dostupne su na internet stranicama UNDP-a: www.undp.hr, Facebook stranici https://www.facebook.com/EnergetskeZadruge ili putem e-mail adrese hr.green@undp.org.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙